CHIFTELE DE SPANAC SI BRANZA GOUDA CU AROMA DE NUCI SI USTUROI

 mal
 Chiftelele de spanac sunt  preferatele mele... dintre toate chiftelele de legume :) Poate pentru ca au in continut si multa branza gouda...sau poate doar pentru ca sunt bune, bune ...atat calde , cat si reci.
Iata cum se prepara :
usturoiul , o caciulie intreaga (ca sa ne fereasca de raceli ) l-am taiat rondele si l-am sfarait in 2-3 linguri de ulei...
l-am stins cu 100 ml lapte  
 
 ...peste care am adaugat apoi spanacul congelat (1 kg )
Am pus si o lingurita de sare, am acoperit cratita si am lasat sa se inabuse spanacul in lapte cca 5 minute dupa ce s-a decongelat (in total cca 10 min )
Apoi am oprit focul si am transferat spanacul intr-un castron . (datorita faptului ca am pus  doar putin lapte, spanacul s-a desfacut formand un fel de crema cu foarte putin lichid )

  Pana s-a stamparat spanacul am dat pe razatoare 400g de branza gouda si am macinat 200g de nuci.
 Peste spanac am pus mai intai 100g pesmet si am amestecat bine, apoi am pus nuca macinata
 ...iar la final branza rasa, 2 oua si un albus  si piper negru proaspat macinat.
Am amestecat bine umplutura  i-am mai adaugat sare (aici fiecare pune dupa gustul sau )...si 3-4 linguri de faina ca sa se lege bine compozitia.

  Care arata la final cam asa :
 Din acesta compozitie se formeaza cu lingura chiftelele care se prajesc in baie de ulei..cca 3 minute pe fiecare parte.
Sunt absolut deliciose :).
Incercati !
PS : Daca doriti sa le faceti in post, puteti inlocui branza gouda cu tofu (branza de soia), legati compozitia numai cu faina (daca nu folositi nici oua )....iar spanacul il faceti cu apa sau lapte de soia.
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :