PARA ROSIE CU BRANZA BRIE , NUCI SI MIERE

mal
  Om fi noi (eu cu ai mei ) mancatori de fasole, da' nu ne dam in laturi  nici cand vine vorba de "fineturi" :) Am ramas cu acest defect de cand ne-au umblat picioarele prin Franta. In cele 10 zile cat a durat excursia noastra, am devorat cateva kg bune de branzeturi, brie in special.
Cu gandul la taramurile de vis de pe tarmurile Atlanticului , la insule si coaste (nu de porc, miel sau...etc ) ...ci "Cote D'Amour" ..."Cote De Jade" ... " La Rochelle" & etc, etc ...savuram si azi cu aceiasi patima vestita brie . Cu struguri, nuci sau pere de cele mai multe ori.
La indemnul Andreei (fica-mea) am facut acest turn din para rosie  si branza brie, stropit din belsug cu miere buna si acompaniat de samburi crocanti de nuci.
 Vazuse undeva printr-o revista ceva asemanator si m-a tot batut la cap s-o facem si noi.Ei bine, iat-o! N-o fi de revista, dar e para noastra si e cat se poate de originala ....si bunaaaa.
Am savurat-o toti trei pe nerasuflate :)).
De facut e simplu : tai para frumos felii rotunde, tai si branza felii...  pe o farfurie cladesti un turn cu straturi de para si branza , avand grija sa  inceapa si sa se termine cu para .Decorezi cu samburi de nuca. Incalzesti 2 linguri de miere si  "stropesti" para de jur imprejur .
Rezultatul este unul rafinat si   foarte gustos :)

Incercati !

Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comentarii :

daca doriti sa comentati :