MANCARE DE LINTE CU CARNAT FRIPT

mal

Iarna de obicei gatesc linte...datorita tuturor proprietatilor sale  (dar si pentru ca imi place ) .
E frig, iar mesele trebuie sa fie mai  consistente.
Lintea ofera multe avantaje si se gateste repede.
Plina de vitamine si minerale. Hranitoare si usor digerabila. Cu foarte putine calorii si plina de fibre.
Contine fier si acid folic....combate constipatia si scade colesterolul...iata doar cateva dintre virtutile lintei.
Cand o gatiti trebuie doar sa va ganditi ce si daca ii  mai puneti ceva alaturi.:)
Este aproape suficient sa-i alaturati o paine buna si ceva muraturi...sau poate ceapa ori usturoi , crude , evident.
Daca aveti prin casa ulei din seminte  de dovleac sau din samburi de strugure...sau chiar ulei de masline, picurati cativa stropi pe mancarica de linte si bucurati-va de savoarea minunata a micutelor bobite.
Iata cum se prepara:
Spalati in mai multe apa lintea -cca 500g ( fie ea verde, rosie sau neagra - eu am folosit verde ,de data asta ), apoi acoperiti-o cu apa rece si lasati-o la inmuiat cam o ora .
Intr-o oala puneti cca  3 litri de apa si lasati-o sa dea in clocot.
Adaugati lintea bine scursa, doi morcovi mari , o radacina de pastarnac marisoara, o felie sanatoasa de telina si o ceapa mare curatata.
Lasati-le sa fiarba la foc mic  pana se patrund bine
Inspre final sarati (sau daca folositi vegeta puteti adauga si putina vegeta ).
Opriti focul si lasati lintea sa se aseze putin.
Scoateti intr-o alta cratita surplusul de apa si legumele , din care puteti face o minunata supa a doua zi . Aici trebuie sa va atentionez asupra culorii supei. NU arata prea apetisanta, deoarece e foarte urat colorata, insa puteti trece asta lejer cu vederea .;)
Cu un instrument special pentru piure, zdrobiti boabele de linte pana obtineti consistenta dorita...fie o lasati  semiflecita ( asa cum am lasat-o eu) , fie o transformati in pasta fina.
NU cumva sa va apucati s-o mixati cu mixerul, n-o sa mai puteti curata bucataria veci :))), deoarece are tendinta sa iasa din oala :))) si sa se imprastie pe pereti :)))

E foarte buna simpla, asa cum v-am spus mai sus, sau cu ceva carnita langa :).
Noi am pacatuit pana la capat si i-am adus un ditamai carnatul fript drept companie....si muraturi ...si ulei din seminte de ludai ( dovleac ).


 Incercati ! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

  1. Ce imbietor arata! Trebuie sa recunosc ca nu am consumat linte inca, dar citind despre proprietatile ei, merita de incercat:)Parca ar duce cu mazare verde....Imi place:X

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru bunatatile pregatite de tine in bucatarie, mi-am permis sa-ti ofer mai departe premiul primit pe blogul meu http://silvioaradadi.wordpress.com/
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :