mal
Dupa cozonacul fara framantare, care bate toate recordurile de cautare pe blogul meu, a venit si randul cornurilor pentru mic dejun ( si nu numai ) fara framantare.
Am mai facut aceasta reteta de cornuri, insa sincera sa fiu n-am avut timpul necesar sa o impartasesc cu voi.
Toate la timpul lor, pentru ca astazi i-a venit vremea sa iasa in lume. :)
E foarte simpla, si izbitor de asemanatoare cu cea o cozonacului fara framantare....de fapt de acolo se si trage :).
Pentru 16 cornuri e nevoie de urmatoarele ingrediente :
500g faina 000
1 lingura de zahar
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita sare
5 linguri ulei
2 galbenusuri de ou + 1 ou pentru uns cornurile
cca 300 ml apa calduta
seminte de chimen/ mac/susan/in+ sare de mare grunjoasa pentru presarat dupa ce le ungem cu ou
Aluatul e simplu de tot: se pune faina in castron, se face o gropita in care se pune drojdia si zaharul...se toarna jumatate din cantitatea de apa, se amesteca cu putina faina ....apoi se lasa sa "fiarba" drojdia.
Dupa cca 10 minute se adauga sarea, galbenusurile, uleiul si restul de apa. Toate se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.
Aluatul trebuie sa fie ferm ,dar nu foarte vartos, de aceea e posibil sa fie nevoie de mai multa sau poate chiar mai putina apa( depinde de faina ) . Il veti simti la mana , cu siguranta :)
Se lasa sa creasca cca 40 de minute.( acoperit sau nu )
Aluatul crescut se intinde pe masa unsa cu ulei in forma rotunda. Se taie in 16 forme triunghiulare ( mai intai in jumatate, apoi in sferturi, apoi fiecare sfert in jumatate...pana aici avem 8 buc :)...mai taiati fiecare triunghi in jumatate si rezulta cele 16 triunghiuri: ) )
Rulati cornurile incepand cu partea lata a triunghiului .
Lasati-le sa creasca inca 30 de minute pe masa de lucru. Transferati-le pe tava tapetata cu hartie de copt...ungeti-le cu ou batut...apoi presarati dupa dorinta si gust seminte sau/si sare grunjoasa.
Pe unele am pus si oregano uscat...asa am avut pofta ;)
Daca le doriti dulci, presarati-le cu zahar :)...puteti adauga chiar si in aluat 2-3 linguri de zahar si ceva arome :).
Daca doriti sa le umpleti, puteti face si asta.... aluatul se preateaza la aproape orice tip de umplutura :).
Se coc cca 25-30 minute, la 180*. Dar, dupa 20 de minute , fiti cu ochii pe ele ;).
Eu am ales sa le las cat mai simple, pentru a le putea savura cu UNT si dulceata de visine :)...lapte si obligatoriu o cafea. :)
Sunt de o pufosenie dementiala....iar mirosul degajat in timpul coacerii nu are termen de comparatie :)) , credeti-ma ! :)
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags:
aperitive
,
CORNURI
,
cornuri fara framantare
,
mic dejun
Home
/
aperitive
/
CORNURI
/
cornuri fara framantare
/
mic dejun
/
CORNURI PENTRU MIC DEJUN FARA FRAMANTARE
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Desi am fost suspicioasa cand am simtit aluatul la mana ( mi s-a parut cam moale), mi-au iesit aboslut grozave. Multumesc din nou de reteta si Dumnezeu sa va rasplateasca pt toate ponturile oferite :-). Dana Stoica
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu reteta, Dumnezeu sa va ocroteasca, reteta este nemaipomenita. Cu mare drag, Tabita
RăspundețiȘtergeremultumesc !
Ștergerema bucur ca ti-a placut :)
Delicios! Sunt un dezastru cand vine vorba de facut aluat cu drojdie. Rar mi s-a intamplat sa-mi iasa. Insa reteta asta este pur si simplu geniala. Iar cornurile .....super delicioase! Multumesc de reteta!
RăspundețiȘtergereCu drag !
ȘtergereFetele astea anonime sau nu , m-au convins sa pastrez reteta , eu care-s spaima aluaturilor dospite :) , vreau sa cred ca-mi vor iesi si mie ... Doamne ajuta
RăspundețiȘtergereincercarea moarte n-are :))
Ștergeremultumim mult pentru reteta ...fii binecuvantata te pup
RăspundețiȘtergerecate minute si la ce temp.se coc?mersi!
RăspundețiȘtergerePutem pune si unt in aluat (strict din considerente gustative, imi plac cornurile cu gust de unt fara sa le servesc cu unt)? :)
RăspundețiȘtergerePoti sa-l topesti si sa-l pui in locul uleiului :)
ȘtergereBUNA ZIUA SA VREA SA VA INTREB ,,DROJDIA SE FIERBE ASA AM INTELES ?
ȘtergereNU. E o expresie, dealtfel am pus cuvantul intre ghilimele.
ȘtergereDrojdia bolboroseste atunci cand lucreaza/ creste, iar cand o privesti ,ai impresia ca fierbe.
De acolo ;)
Drojdia la cub e buna??? Scuzami intrebarea dar cand vine vb de aluaturi sunt un dezastru
RăspundețiȘtergereda, e buna. ajunge jumatate de cub
ȘtergereImi scuzati intrebare insa as dori sa stiu temperatura si timpul de coacere la cuptor daca se poate caci tate as dori sa incerc si eu. Multumesc anticipat!
RăspundețiȘtergere180-190*... 25-35 minute....depinde de cuptor
ȘtergereBuna, am si eu o intrebare. Se poate folosi lapte dulce sau lapte batut in loc de apa?
RăspundețiȘtergereExtraordinara reteta :). Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergerePentru cät timp se pune la Cuptor si la ce Temperaturä, cäte Grade?
RăspundețiȘtergereDe fapt ar trebui sä se scrie la Retetä si asta, pentru cei mai nepriceputi
la fäcut asa ceva (ca si mine.
Am rectificat ...25-30 de minute. La 180*
ȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru reteta, este super !