mal
Pentru iubitorii de mancaruri picante , dar si pentru toti ceilalti care ma vizitati pe blog, cat si pentru familia mea , am pregatit acest gulas picant din carne de porc cu galuste de paine.
Cred ca la origini e mancare ungureasca, eu insa o prepar in stilul meu si aproape de fiecare data , altfel :).
De data aceasta am folosit ceafa de porc....pe care am taiat-o cubulete si am pus-o intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu putina sare. Am acoperit cratita si am lasat-o pe foc mic pana cand carnea si-a eliberat sucurile si grasimea si s-a patruns incet in suc propriu.
Atunci am adaugat doua cepe mari taiate marunt si doi ardei grasi, taiati bucatele la randul lor. Am lasat mancarea sa se patrunda in continuate pana cand ceapa si ardeiul aproape s-au topit, sucul s-a eliminat si s-a format un sos gros.
Am condimentat carnea cu doua linguri de boia dulce ,jumatate buna de lingurita de piper negru, o piscatura sanatoasa de praf de curry si o lingura de pasta de gulas (jumatate iute/jumatate dulce)
Le-am mai lasat sa dea cateva clocote impreuna , apoi am adaugat sucul de rosii.
Dupa 5 minute de clocotit impreuna am oprit focul deoarece gulasul s-a terminat. La final arata cam asa :
Intre timp am pregatit galustele de paine in felul urmator :
am faramitat intr-un castron 500g paine toast veche, peste care am turnat 250 ml lapte dulce . Am amestecat bine painea si laptele pana s-au transformat intr-o pasta mai grosuta.
Intr-o tigaie am calit o ceapa medie in 3 linguri de ulei . I-am adaugat jumatate de lingurita de vegeta , apoi am pus-o peste pasta de paine.
Am condimentat cu sare, si piper, am mai adaugat si o legatura de patrunjel verde taiat marunt, doua oua si 3-4 linguri de faina...am omogenizat bine amestecul ...
care la final arata cam asa :
Galustele le-am formatat cu mana uda si le-am pus la fiert in apa clocotita cu sare. Sunt fierte cand toate se ridica la suprafata.
Gulasul l-am servit alaturi de galustele de paine. Parca a fost mai bun ca niciodata...carnea moale de se topea in gura, sosul picant ...iar galustele....bune-bune :D
Combinatia ideala pentru un pranz intr-o zi de iarna :)
Incercati ! :)
Tags:
PORC
,
supeciorbe
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Super reteta! Arata foarte bine si sigur am s-o incerc si eu. Galuste din paine n-am facut niciodata. Dar e o solutie buna si nu mai arunc atata paine.
RăspundețiȘtergereMerci Cristina!
RăspundețiȘtergereIncearca-le , sunt deosebit de bune :).