duminică, 16 ianuarie 2011

MINISNITELE DIN PIEPT DE PUI CU PIURE DE CARTOFI SI SOS DE HREAN

mal
 Uneori mancarea ni se pare banala. Poate preparam prea des acelasi fel de mancare si in timp ne plictisim de el. De aceea va propun o noua abordare : incercati sa va montati cat mai fantezist preparatele, asftel incat ,in momentul in care aveti farfuria in fata sa doriti intr-adevar sa devorati tot ce este pe ea.
Cu putina imaginatie cel mai simplu preparat se poate transforma in opera de maestru :) Sunt convinsa ca nu duceti lipsa de inspiratie, insa am sa va arat cum am montat eu piureul de cartofi si minisnitelele preparate cu ceva timp in urma.(cred ca pe la mijlocul lui decembrie )
Dar mai intai sa va spun cum le-am preparat: piureul l-am batut doar cu apa in care au fiert cartofii  cu unt si sare dupa gust.
Pentru minisnitele am feliat pieptul de pui , l-am pudrat cu vegeta, boia  si piper si l-am lasat acoperit la temperatura camerei o jumatate de ora. Apoi l-am dat prin faina si ou si l-am prajit usor (nu trebuie sa se arda, astfel devine tare , carnea pierzandu-si toare sucurile ) in baie de ulei.
Sosul de hrean l-am preparat din hrean conservat in otet amestecat cu maioneza de casa si smantana in proportii egale ...si putina sare.

 Am facut cu posul gramajoare de piure in forma de coronita pe o farfurie, iar minisnitelele le-am cladit precum caramizile  in mijloc.
Deasupra am turnat sosul de hrean. Am ornat cu patrunjel verde si boabe de piper roz.
Simplu si de efect :)

 Nu-i asa ca vi se par mai apetisante snitelele in aceasta forma decat in cea clasica cu care sunteti obisnuiti ?!
 Incercati sa schimbati vechile obiceiuri, chiar merita ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :