mal
Asta toamna am facut aceasta placinta cu nuca si struguri fara samburi , care e nemaipomenit de buna. Se face repede ...destul de repede , dar din cate imi amintesc eu , repede se si termina :))
Pentru aluatul fraged am folosit 250 g faina , 200g unt , 3 linguri de zahar, 3 galbenusuri, 2-3linguri de apa rece si o piscatura de sare.
La aluat am omogenizat si framantat ingredientele pana a rezultat bila din imagine...
...apoi l-am intins cu mana unsa cu unt in forma de tarta (unsa si ea cu unt ) si l-am lasat sa se odihneasca la temperatura camerei cca 30 min.
Boabele de struguri cca 250g le-am taiat in jumatati si le-am repartizat peste aluatul din forma.
Albusurile le-am batut spuma cu 6 linguri de zahar si le-am amestecat apoi cu 150g nuci macinate si amestec de condimente proaspat rasnite( scortisoara, cardamom, cuisoare...etc )
Am turnat amestecul peste struguri, am ornat cu samburi intregi de nuca si boabe de strugure....apoi am dat placinta la cuptor pentru cca 35-40 min , la 180*.
Aici proaspat scoasa din cuptor:
Cand s-a mai stamparat putin am nins-o cu zahar praf vanilat...
Am servit-o calduta ...
....si rece , ce-a mai ramas :)
Incercati! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :