mal
Dincolo de a fi unul foarte pretentios, acest tort este unul extrem de bun.... :) Este "creatia" mea 100%. Asul din maneca pentru cand ma grabesc, sau n-am timp sa coc blaturi sau... e sarbatoare si nu pot sa coc :).
Ieri a fost sarbatoare si n-am vrut sa coc , asa ca am ales sa fac acest tort cu piscoturi pentru sotul meu , pentru tata si evident , pentru intreaga familie , de Sf. Ioan.
Are in compozitie mousse de zmeura ( zmeura +frisca + smantana 12% + crema fricheso natur + zahar + gelatina ) si mousse de kiwi (preparat in acelasi fel cu cel de zmeura)
Piscoturile le-am insiropat in sucul fructelor indoit cu apa plata. De asamblat, l-am asamblat in stilul diplomatului (in oala, 3 ore la rece, apoi rasturnat si servit :D )
L-am imbracat in ciocolata 65 % cacao+ frisca pe care le-am incalzit impreuna pe foc pana s-au omogenizat formand delicioasa glazura.
Ornamentul este unul simplu, de interior:).
Tortuletul e foarte fresh si te satisface la maximum :D. Are gust de inghetata de fructe cu ciocolata...de altfel si consistenta e a unei inghetate numai buna de servit :).
Ultima felie am pastrat-o pentru cafeaua de azi dimineata :). Sincer mi-a parut rau ca s-a terminat , asa ca mi-am propus sa-l "clonez" cat de curand posibil :)
Iata si sectiunea :
Tags:
deserturi
,
tort
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Mmmmm... Imi lasa gura apa! Si arata si foarte bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! :)
RăspundețiȘtergereSi mie imi lasa gura apa.... arata super.
RăspundețiȘtergereMultumesc Sara ! :) pup :*
RăspundețiȘtergereCe bine arata si cred ca e si foarte bun mai ales cu mousse de zmeura. E mortala sectiunea.
RăspundețiȘtergereCe bine arata ciocolatosul... Felicitari...
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina...Felis !
RăspundețiȘtergereBellissima questa torta, ciao
RăspundețiȘtergereGrazie, Stefania ! :)
RăspundețiȘtergereBuna, o simpla intrebare ce este crema fricheso natur???nu sunt din romania cu ce las putea inlocui ???Multumesc miati lasat gura apa:-)))))
RăspundețiȘtergerecu orice crema de branza natur cu grasime peste 40% sau cu mascarpone :) se poate inlocui crema fricheso, care este o crema de branza comercializata de magazinele plus :)
RăspundețiȘtergereBuna, eu nu ma pricep mai deloc la gatit. Totusi, vine ziua prietenului meu, si imi doresc sa incerc reteta de la tine. Tortul tau arata fenomenal (cu sg l-as impresiona)! Mi-ai putea spune te rog, care sunt cantitatile ingredientelor pt mousse-ul de zmeura si cel de kiwi? Si daca exista o ordine in care se amesteca. Iarta-mi intrebarile infantile...chiar nu ma pricep.
RăspundețiȘtergere