Specialistii nutritionisti ne indeamna sa consumam cat mai mult peste cu putinta. Sub orice forma , insa de preferat ar fi la gratar, in abur , la cuptor ...etc.
Sunt nenumarate moduri in care poate fi gatit pestele.
Personal nu ma declar fana inraita...consum peste doar cand mi-e dor. Asta inseamna si ca gatesc destul de rar peste.
Scotocind prin arhiva personala cu poze, am dat peste aceasta salata de ton, pe care am preparat-o candva, demult...
Mi-am amintit ca mi-a placut , mai ales ca am servit-o alaturi de paine prajita cu usturoi si ulei de masline (un soi de bruschette ).
Din amintirile mele va voi povesti cum am preparat-o.
Am fiert mai intai pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi le-am pus intr-un castron.Peste paste am pus o conserva de ton maruntit cu tot cu uleiul din cutie.
Am taiat bucatele potrivite doua rosii si un ardei gras si le-am adaugat in castron. Am mai pus o mana buna de masline negre, doua maini sanatoase de porumb dulce fiert (din conserva ), patrunjel verde si mult piper negru.
Le-am amestecat cat sa se combine ingredientele, am sarat dupa gust ... apoi am acoperit salata cu folie si am lasat-o sa se odihneasca o jumatate de ora la frigider.
In tot acest timp aromele s-au distribuit care pe unde era nevoie de ele.:))
Painea pentru bruschette am prajit-o in tigaia de fonta din dotare, am frecat-o cu un catel de usturoi, apoi am stropit-o cu ulei de masline.
Imi amintesc ca mi-a placut foarte mult in combinatie cu salata mea de ton...atat de mult incat incepe sa-mi fie pofta... de peste :))
Incercati !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :