TORT KINDER PINGUI

mal
 Am vazut pe o droaie de site-uri culinare retete de kinder pingui.
Mi s-au parut insa  "prea aglomerate" de aceea am refuzat sa le  incerc.
In schimb, pentru ca-mi plac foarte mult prajiturele din gama kinder, am inceput sa urmaresc cu atentie reclamele lor.
In urma multiplelor vizionari care  m-au inspirat, am incropit propria mea reteta de "kinder pingui ".
Nu este singura ...deoarece tot din reclame m-am inspirat si cand am facut " kinder felie de lapte",  "kinder paradisso" si minunatele napolitane"  kinder bueno" si "kinder bueno white"

  Astazi, pentru ca sunt bucuroasa ca a nins asa frumos, va prezint si voua  reteta mea de tort "kinder pingui":)
Blatul se face astfel:
albusurile de la 6 oua se mixeaza cu 6 linguri de zahar adaugate treptat.
Cand albusul are consistenta de bezea se adauga galbenusurile si se mai mixeaza pana se omogenizeaza bine.
Se pun pe rand 6 linguri de faina care se amesteca cu spatula incet in spuma de oua. Apoi se adauga 3 linguri de cacao ,  3 linguri de pesmet  si o lingurita de praf de copt, omogenizand cu grija ingredientele.
La final se adauga 6 linguri de ulei din samburi de strugure si se amesteca bine cu spatula pana cand este absorbit in totalitate.
Blatul se coace in ce forma doriti voi.
Eu l-am copt intr-o forma rotunda cu diametru mai mic, deoarece am vrut un tortulet inalt cu mai multe straturi de crema.
 Crema am facut-o extrem de simplu, astfel :
750 ml frisca din smantana naturala le-am mixat cu 4 linguri de miere pana s-a "umflat" frisca.
In acest moment am adaugat gelatina  dizolvata( se pune la inmuiat in 100 ml apa rece  o lingura + o lingurita de gelatina...dupa ce absoarbe toata apa= se hidrateaza, se dizolva pe foc fara sa se fiarba)  si  am mai mixat putin .

 Pana am taiat blatul am lasat crema sa se intareasca putin la frigider.
Daca veti coace blatul in forma normala de tort, e suficient sa-l taiati in doua.In acest fel veti avea un tort cu un singur strat de crema, insa gustul o sa fie acelasi :)
Eu l-am taiat in patru  de data aceasta pentru ca am vrut sa pun crema in mai multe straturi.
 Ca sa montez tortul , am pus in jurul blatului inelul de la tava in care l-am copt + un alt inel mobil pentru torturi.
Am umplut blatul cu crema pe care am incercat sa o distribui in parti cat de cat egale...apoi l-am dat la frigider pentru5 ore ca sa se intareasca bine .
Am indepartat inelele din jurul lui si l-am glazurat cu glazura de ciocolata neagra si frisca pe care am facut-o din 200 g ciocolata si 250g de frisca.
 Decorul trebuia sa fie altul, dar m-a innebunit de tot zapada minunata de afara care mi-a adus aminte de Craciun, astfel ca am apelat la rezervele verzi-rosii de M&M pastrate cu sfintenie pentru un  alt tort...M&M :))
Nu-i bai, cumpar alte bombonele :))
In plus culorile tortului  se asorteaza cu cele de pe blog  :), fapt ce ma determina sa ma felicit ca le-am ales :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comentarii :

  1. Adriana! o întrebare, blatul proaspăt copt dacă îl pui la frigider la 10°C acrivitatea enzimelor se reduc, plus blatul devine tare, nu ar fi mai bine să prepar blatul într-o zi şi a doua zi să îl umplu cu frişcă?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am copt blatul cu o zi inainte...dar, am omis sa precizez asta.
    Sper ca cei interesati vor citi si comentariile.
    Totusi, datorita uleiului , blatul nu se intareste si nici nu are nevoie sa fie insiropat :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Da. Datorită uleiului va avea o consistenţă, o textură asemănătoare checului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pot folosi ulei de floarea soarelui in locul celui din samburi de strugure?Multumesc mult si felicitari pentru blog,este super!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Evident, poti folosi si ulei de floarea soarelui ! :) Bafta ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Poti sa-mi spui, te rog, unde se gaseste de cumparat in Tm frisca lichida din smantana naturala? Felicitari pentru minunatiile pe care le faci! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MS :) !
      la kaufland si la lidl UHT- eu folosesc frecvent ;)

      Ștergere

daca doriti sa comentati :