vineri, 25 februarie 2011

TORT KINDER PINGUI

mal
 Am vazut pe o droaie de site-uri culinare retete de kinder pingui.
Mi s-au parut insa  "prea aglomerate" de aceea am refuzat sa le  incerc.
In schimb, pentru ca-mi plac foarte mult prajiturele din gama kinder, am inceput sa urmaresc cu atentie reclamele lor.
In urma multiplelor vizionari care  m-au inspirat, am incropit propria mea reteta de "kinder pingui ".
Nu este singura ...deoarece tot din reclame m-am inspirat si cand am facut " kinder felie de lapte",  "kinder paradisso" si minunatele napolitane"  kinder bueno" si "kinder bueno white"

  Astazi, pentru ca sunt bucuroasa ca a nins asa frumos, va prezint si voua  reteta mea de tort "kinder pingui":)
Blatul se face astfel:
albusurile de la 6 oua se mixeaza cu 6 linguri de zahar adaugate treptat.
Cand albusul are consistenta de bezea se adauga galbenusurile si se mai mixeaza pana se omogenizeaza bine.
Se pun pe rand 6 linguri de faina care se amesteca cu spatula incet in spuma de oua. Apoi se adauga 3 linguri de cacao ,  3 linguri de pesmet  si o lingurita de praf de copt, omogenizand cu grija ingredientele.
La final se adauga 6 linguri de ulei din samburi de strugure si se amesteca bine cu spatula pana cand este absorbit in totalitate.
Blatul se coace in ce forma doriti voi.
Eu l-am copt intr-o forma rotunda cu diametru mai mic, deoarece am vrut un tortulet inalt cu mai multe straturi de crema.
 Crema am facut-o extrem de simplu, astfel :
750 ml frisca din smantana naturala le-am mixat cu 4 linguri de miere pana s-a "umflat" frisca.
In acest moment am adaugat gelatina  dizolvata( se pune la inmuiat in 100 ml apa rece  o lingura + o lingurita de gelatina...dupa ce absoarbe toata apa= se hidrateaza, se dizolva pe foc fara sa se fiarba)  si  am mai mixat putin .

 Pana am taiat blatul am lasat crema sa se intareasca putin la frigider.
Daca veti coace blatul in forma normala de tort, e suficient sa-l taiati in doua.In acest fel veti avea un tort cu un singur strat de crema, insa gustul o sa fie acelasi :)
Eu l-am taiat in patru  de data aceasta pentru ca am vrut sa pun crema in mai multe straturi.
 Ca sa montez tortul , am pus in jurul blatului inelul de la tava in care l-am copt + un alt inel mobil pentru torturi.
Am umplut blatul cu crema pe care am incercat sa o distribui in parti cat de cat egale...apoi l-am dat la frigider pentru5 ore ca sa se intareasca bine .
Am indepartat inelele din jurul lui si l-am glazurat cu glazura de ciocolata neagra si frisca pe care am facut-o din 200 g ciocolata si 250g de frisca.
 Decorul trebuia sa fie altul, dar m-a innebunit de tot zapada minunata de afara care mi-a adus aminte de Craciun, astfel ca am apelat la rezervele verzi-rosii de M&M pastrate cu sfintenie pentru un  alt tort...M&M :))
Nu-i bai, cumpar alte bombonele :))
In plus culorile tortului  se asorteaza cu cele de pe blog  :), fapt ce ma determina sa ma felicit ca le-am ales :)

7 comentarii:

  1. Adriana! o întrebare, blatul proaspăt copt dacă îl pui la frigider la 10°C acrivitatea enzimelor se reduc, plus blatul devine tare, nu ar fi mai bine să prepar blatul într-o zi şi a doua zi să îl umplu cu frişcă?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am copt blatul cu o zi inainte...dar, am omis sa precizez asta.
    Sper ca cei interesati vor citi si comentariile.
    Totusi, datorita uleiului , blatul nu se intareste si nici nu are nevoie sa fie insiropat :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Da. Datorită uleiului va avea o consistenţă, o textură asemănătoare checului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pot folosi ulei de floarea soarelui in locul celui din samburi de strugure?Multumesc mult si felicitari pentru blog,este super!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Poti sa-mi spui, te rog, unde se gaseste de cumparat in Tm frisca lichida din smantana naturala? Felicitari pentru minunatiile pe care le faci! :)

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :