Obisnuiesc sa prepar aceste minisnitele pentru mesele festive, la nunti si alte sindrofi.
In unele cazuri le prepar din carne de pui (piept) , insa de data aceasta le-am facut din carne de curcan.
Mai intai am pregatit ingredientele:
piept de curcan, seminte de mac, seminte de susan, fulgi de migdale, oua , faina, sare si piper (vegeta pentru cine doreste ) si ulei pentru prajit.
Carnea am portionat-o in bucatele mici si am condimentat-o. Din oua , faina si sare am facut "un aluat" ca cel de clatite.
Am tavalit bucatile de carne prin faina, apoi le-am scufundat in aluat.
Bine acoperite cu aluat , le-am dat apoi prin seminte .
Procedeul de prajire e acelasi ca la snitelele normale.....adica, se prajesc bucatelele de carne, in uleiul bine incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se scot pe prosop de hartie sa absoarba surplusul de ulei.
Pot fi servite calde , cu diverse garnituri (orez , amestec de legume, cartofi ...etc ), cu sosuri , sau reci, alaturi de alte produse aperitiv.
Eu le-am servit cu sos de soia....caruia i-am adaugat balsamic de portocala si pasta de paprika iute .Incercati ! :) Tags: aperitive , PANE
Datul carnii prin faina inainte de a-l da prin amestecul de ''clatita'' are cumva rolul de a nu se mai dezlipi aluatul de bucata de carne?
RăspundețiȘtergereAdera mai bine asa? Mi se intampla in special cand fac snitele de vitel. sa mi se dezlipeasca amestecul de pe carne. (asta dupa prajire).
Multumesc!
Lavinia :)...
RăspundețiȘtergerefaina are rol "aderent" dar si sa absoarba sucul lasat de carne in timpul gatirii .