Astazi va arat cum se prepara cea mai simpla supa- crema de linte.
Multi ocolesc lintea de teama procesului de gatire:) crezand ca dureaza prea mult.
Unii , detesta gustul....altii forma finala a preparatului.
Putini stiu insa ca lintea, desi nu este foarte atragatoare in faza finala de gatire, are un gust deosebit de bun, se fierbe repede ( 20-30 minute) si este foarte hranitoare si sanatoasa.
Este saraca in grasimi si foarte bogata in proteine si minerale.
Scade colesterolul ,regleaza glicemia si previne constipatia
Pentru toate proprietatile ei nutritive , merita sa o consumam cu regularitate....macar o data pe saptamana in diverse forme:
supe...piureuri...salate....etc :)
Supa de astazi este facuta din linte rosie .
Se mai gaseste linte verde sau "neagra" (care este de fapt un maro mai inchis )
Pentru ca am dorit sa-i scurtez timpul de preparare , eu am inmuiat lintea pentru cca 30 de minute in apa rece.(o sa vedeti ca isi dubleaza volumul si cojita protectoare se crapa )
Insa, mai intai am spalat-o foarte bine in mai multe ape.
Am pus-o la fiert in apa clocotita si am lasat-o sa fiarba la foc mediu cca 10 minute, cand am verificat-o si era deja patrunsa (pentru ca a stat la inmuiat).
Am adaugat condimentele in oala ( eu am pus delikat, piper si sare, deoarece am vrut un gust cat mai natural ) si am lasat-o sa mai dea cateva clocote.
Am oprit focul , apoi am batut cu telul lintea pana s-a amestecat bine cu zeama in care a fiert. (daca doriti o crema mai fina, transferati-o in blender )
Am servit-o cu perlute de paine prajita, ornata cu cativa stopi de ulei de masline si paprika iute.
Tot ce pot sa va spun este ca nu mi-a mai trebuit felul doi.
E atat de hranitoare , incat o recomand ca fel de sine statator.
E ideala pe tot parcursul anului...in post ...in convalescenta...si pentru cei care nu mananca deloc carne (contine proteine, dupa cum am spus la inceput )
Incercati !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :