vineri, 11 martie 2011

"TURN" DE SALATA CALDA DE LEGUME CU OREZ

mal
 Am facut ieri aceasta minunata salata calda de legume cu orez.
Un fel de mancare de sine statator de data aceasta, desi s-ar potrivi de minune si ca garnitura, atat pentru mancarurile cu  carne cat si pentru cele cu legume ,in special la fripturi sau tocanite.
Pentru ca ieri am avut o zi plina , am ales sa prepar o mancare simpla, satioasa si care se gateste in timp scurt si cu minimum de efort.
Asadar, am tocat o ceapa mare pe care am pus-o la calit in putin ulei...

 ....cand a inceput sa prinda culoare si sa devina transparenta am adaugat peste ceapa  legumele congelate ( eu am folosit legume pentru salata frantuzeasca, insa am mai preparat-o si cu legume mexicane , cat si cu alte combinatii de legume congelate ) si sarea de mare.
Am acoperit tigaia si am lasat legumele sa se patrunda la foc mediu inspre mic.
 Separat am fiert orezul  "al dente" ( o masura de orez cu trei masuri de apa ).
Cand au fost gatite legumele am  adaugat orezul bine scurs peste ele, le-am amestecat bine, am pus piper dupa gust si putin praf de curry.

 Totul a durat cca 30 de minute.
Am montat salata calda pe farfuri in forma de turnulet , am ornat cu sos de soia , piper si curry si am servit-o.
Mi-a placut mult de tot.
Cred ca e ideala si pentru cei care tin post , dar si pentru vegetarieni.
Mie imi plac deopotriva si legumele dar si orezul , care in aceasta salata se completeaza "la fix".

 Puteti incerca si voi s-o preparati ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :