mal
Am profitat din plin de "sacul" de leurda pe care l-am cules saptamana trecuta din Retezat.:D
Ne-am infruptat din mancarurile pregatite cu leurda, sa ne ajunga tot anul.:))
Pana acum am gatit-o sub diverse forme....va voi arata retetele pe rand sau cand reusesc sa iau cate o mica pauza (ca acum ) de la restul pregatirilor pentru sarbatorile pascale.
Ca sa preparati mancaruri cu leurda, aveti nevoie , evident de leurda. O puteti cumpara din piata, daca nu aveti posibilitatea s-o culegeti chiar voi.
Pentru ciorbita acra, pe langa leurda ( cca 500g de frunze ) , mai aveti nevoie de ulei (2-3 linguri), iaurt (200 ml)...smantana (100 ml ), doua oua , faina de malai (cca 150 g ) , faina alba de grau (cca 2 linguri ) si sare .
Iata cum se prepara:
leurda, bine spalata si taiata fideluta se pune in oala si se caleste in ulei cateva minute (2-3) ....trebuie sa elibereze un soi de suc :).
Acoperiti apoi cu apa fierbinte leurda, puneti sare dupa gust si lasati-o sa clocoteasca.
Intre timp (trebuie sa va miscati repede, leurda nu are nevoie sa fiarba prea mult) preparati galustele de malai astfel:
bateti un ou cu furculita pana se omogenizeaza, apoi adaugati faina de grau, putina sare si malaiul pana obtineti o consistenta potrivita ( trebuie sa se lege ingredientele si sa se desprinda de pe furculita )
Cu furculita formati mici galuste pe care le puneti in ciorbita clocotind , pe rand, pana epuizati compozitia.
Gustati ciorbita de sare si mai adaugati , daca este necesar.
Lasati-o sa clocoteasca la foc moderat pana se patrund galustele[ cca 10 minute] ( consistenta o sa fie putin mai dura ca a celor de gris) .
Intr-un bol spargeti un ou, pe care il frecati bine-bine cu smantana.
Inainte sa opriti focul, adaugati amestecul peste ciorbita....
Nu va speriati daca apar "mici zdrente" de ou, dau bine in ciorbita si o ingroasa.
Serviti ciorbita cu paine (prajita) si iaurtul adaugat dupa ce ati pus-o in farfurie, la masa :).
Asa arata dupa ce se amesteca cu iaurtul :
Incercati ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :