marți, 8 octombrie 2013

BUDINCA DIN PAINE CU DULCEATA DE GUTUI

mal



La prima vedere pare chec...o poti  confunda chiar si  cu un mic cozonac...in realitate e vorba de
BUDINCA DIN PAINE :)
Si nu e nicidecum  banala asa cum am fi tentati sa credem , ci e o "chestie" dulce, pufoasa, aromata si deosebit de apetisanta.

Daca ati mai citit cate ceva din ce am scris eu pe aici, cu siguranta stiti ca nu-mi place sa arunc mancare. Am un fel de lozinca dupa care ma ghidez ...si anume : NIMIC NU SE ARUNCA - TOTUL SE TRANSFORMA .

Azi transformam painea veche ( si putin cam necoapta ,achizitionata dintr-un market cu renume ) intr-o delicioasa BUDINCA.
Totul se desfasoara simplu si repede, incat atunci cand veti avea pe mesele voastre aceasta minunata BUDINCA DIN PAINE , veti crede ca sunteti veritabili vrajitori ;).

Iata ce trebuie sa faceti :

rupeti grosier cca 300-400g de  paine si puneti-o intr-un castron incapator, apoi turnati peste 200 ml de lapte.
Amestecati cu mana pana cand painea absoarbe tot laptele.


Adaugati peste painea inmuiata 2 oua intregi, 2 linguri de zahar, 2-3 linguri dulceata de gutui, jumatate lingurita de scortisoara si  o piscatura de sare .


Amestecati ingredientele pana se omogenizeaza .
Ungeti o forma de chec cu unt, apoi transferati amestecul in forma, tasandu-l cu lingura.
Deasupra presarati cateva bucatele de unt.


Dati tava la cuptorul incalzit  dinainte la 180*.
Coaceti budinca 40-50 de minute.


Dupa ce o scoateti din cuptor rasturnati-o pe un platou... si pudrati-o cu zahar praf ( vanilat )


Portionati-o si serviti-o calda sau rece ...


...ca atare


...sau alaturi de inghetata  sau sosul vostru preferat .



FITI BINECUVANTATI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :