Astazi am vrut sa-i surprind pe ai mei cu un preparat inedit .Mi-am scos ingredientele din frigider, respectiv , camara ...si m-am pus pe treaba :D.
Slaninuta de Ardeal, afumata putin, am feliat-o cat de subtire s-a putut, apoi am prajit-o in tigaie cat sa-i extrag putina grasime pe care am folosit-o la prepararea garniturii de cartofi(in curand poza:D )
Apoi am luat cate o feliuta cu care am uns forma de briosa in care urma sa montez preparatul meu surpriza
Dupa intrebuintare am lasat slaninuta in forma , iar peste am asezat feliute din piept de pui taiate asemanator cu cele pentru snitel formand un fel de briosa gata de umplut.Am condimentat cu sare, piper mozaic si chili(iute).
Legumele mexicane le-am tras la tigaie cu cateva picaturi de untura rezultata de la slaninuta (cat sa prinda aroma ) si putina sare...in jur de 5 minute.
Le-am lasat sa se racoreasca putin....apoi am pus doua linguri de cascaval ras si un ou cat sa lege compozitia cu care am umplut briosele de piept de pui.
Am acoperit legumele cu o fasie de piept si o feliuta de slaninuta ...peste care am presarat cascaval ras.
Garnitura am facut-o din cartofi pe care i-am taiat rondele, i-am asezat in tava unsa [cu grasimea (untura) rezultata de la prajirea slaninutei] in forma de "tigla pe casa".. .i-am condimentat cu piper, boia dulce...i-am sarat, iar intre straturi si deasupra am pus rondele de ceapa si usturoi, precum si cateva feliute de slaninuta
Am incins cuptorul la 200*C ...iar preparatul meu a stat la caldurica cca o ora :D pana ce cartofii s-au rumenit bine(asa ne place ,sa fie crocanti) ...iar briosele de pui s-au patruns pana in....maduva oaselor.
Intre timp, ca sa nu ma plictisesc, am spalat o legatura de marar verde, l-am tocat si...l-am amestecat cu iaurt si smantana, adaugandu-i sare dupa gust. A rezultat un sos de marar rece, numai bun de servit langa mancarica aburinda
In timp ce ma invarteam cu tavile in jurul cuptorului o alta sonerie se facea auzita.Cea a interfonului :D. Era Diana, nepoata noastra, pe care o asteptam la pranz.
Am asezat preparatul pe farfurii... si :.taddddaaammmm :
....toata lumea la masaaaa!!!
N-a mai ramas nici macar o picatura de sos :D...noroc, ca, vigilenta cum sunt, am facut pozele in timp ce ai mei isi povesteau aventurile din saptamana trecuta. :)) :))
Astfel, am reusit sa-i bucur pe cei dragi mie (familia mea) cu un pranz inedit, usor de preparat, ieftin , aspectuos si foarte gustos...pe care l-am numit : " BRIOSE DE PUI CU UMPLUTURA DE LEGUME MEXICANE SI CARTOFI CROCANTI ARDELENESTI"
Azi, 14 Martie 2010.
mal
Tags:
feluriprincipale
,
PUI
Astfel, am reusit sa-i bucur pe cei dragi mie (familia mea) cu un pranz inedit, usor de preparat, ieftin , aspectuos si foarte gustos...pe care l-am numit : " BRIOSE DE PUI CU UMPLUTURA DE LEGUME MEXICANE SI CARTOFI CROCANTI ARDELENESTI"
Azi, 14 Martie 2010.
magie in farfurie :)
RăspundețiȘtergereda, sa stii, mi-e dor de niste cartofi crocanti :D
RăspundețiȘtergere