CIUPERCI UMPLUTE CU BULGARI CROCANTI DE OREZ SI SOS SMANTANOS
mal
Imi plac mult ciupercile si ma bucur de fiecare data cand le gasesc proaspete si albe in "aprozar ". Le gatesc in diferite moduri, aici insa le-am facut umplute .
Desi unora nu le place sa spele ciupercile, eu, dupa ce le indepartez partea de codita care a stat mai aproape de compost, le trec sub un jet de apa rece. E un fix personal :D
Resturile de codita, desprinse cu grija de palarie, le toc si le inabus in tigaie cu ceapa tocata si ea, o nuca de unt si putina sare pana se evapora "zeama" lasata de ciuperci.
Las sa se stampere, apoi pun ou crud si pesmet ca sa se lege , asezonez (sare, piper) ...si umplu palarioarele(carora le dau un praf de sare) cu compozitia rezultata.
Dau la cuptor pentru 35-40 min la 180* (dar mai verific intre timp )...si gata ciupercutele umplute.
Orezul pentru bulgari il fierb "al dente" (la o parte orez , trei parti apa ) cu putina sare. Il racoresc sub jet de apa rece, il las sa se scurga bine....apoi ...intr-un castron il amestec cu cascaval ras, pesmet , ou crud si sare (daca mai e nevoie) ... cu mainile ude formez bulgari pe care ii tavalesc prin ou batut si pesmet.
Ii pun la rumenit bine, bine in baie de ulei incins...rezultatul este nemaipomenit :)
Aici am servit bulgarii cu ciuperci umplute si sos smantanos rece (a carui reteta o gasiti la categoria sosuri ) Tags: feluriprincipale , LEGUME
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :