Pentru preparatul fasole verde scazuta cu sos de smantana avem nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole verde, morcovi, ceapa, usturoi, cateva linguri de ulei, amidon ,verdeata, smantana
Ceapa si morcovul se calesc in ulei pana se inmoaie putin, apoi se adauga apa (cantitate mica)
Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga fasolea si se mai completeaza cu apa fiarta cat sa o acopere
Cand fasolea este aproape fiarta( dureaza 10-15 min) se sareaza, se adauga coditele de verdeata si vegeta .Se lasa sa mai dea cateva clocote apoi se pune usturoiul taiat felii
Intre timp se dilueaza 2 linguri de amidon in putina apa rece
Si se adauga peste mancarea de fasole amestecand bine
Se opreste focul ...se adauga smantana...si e gata :)
Eu, astazi, am servit mancarica de fasole verde alaturi de o floricica din carnati cu ochi de ou...Am taiat carnatul felii pe care le-am pus la prajit in tigaie
le-am intors sa se prajeasca bine pe ambele parti, apoi am pus in mijloc un ou
Am acoperit tigaia lasand oul sa se coaguleze .
Rezultatul este acesta:
Gustos, hranitor, simplu si rapid de facut...
Pofta !!! :) Tags: feluriprincipale , PORC
Ce bine arata!Cred ca e tare delicioasa!
RăspundețiȘtergere