E oficial...PRIMAVARA!!!
ECHINOCTIUL sta martuire:) Marturie vie e si tortul meu creat special cu aceasta ocazie :
din urmatoarele ingrediente : piscoturi de sampanie, cockteil de fructe la conserva, creme ole de vanilie si capsuni, frisca, lapte si gelatina.
Budinca rece (fiecare in parte si cea de vanilie si cea de capsuni )se amesteca cu frisca si lapte in proportii egale, preparandu-se conform indicatiilor de pe plic:
Gelatina se inmoaie cu o parte din sucul fructelor din conserva, se dizolva si se amesteca cu cremele
Fructele se rapartizeaza in fiecare dintre creme
Se pune folie de plastic pe fundul si peretii unei oale incapatoare (2-3 litri)...apoi se monteaza tortul...incepand cu un strat de crema de vanilie . Piscoturile se insiropeaza in sucul de la cockteil si se aseaza peste stratul de crema acoperind toata suprafata. Se continua cu crema de capsuni, apoi piscoturi si tot asa, se repeta operatiunea, pana se epuizeaza ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de piscoturi, deoarece , in momentul rasturnarii, acesta va fi baza tortului.
In acest moment se acopera tortul cu folie si sa da la frigider pentru 4-5 ore...sau peste noapte.
Cand se intareste crema , tortul se rastoarna pe platou si se imbraca in frisca
Deasupra se aranjeaja felii de kiwi
Este un tort facut "la rece"...cu o savoare fructata...insa si cu multe bucatele de fructe in compozitie.
Foarte insiropat, usor...racoros.
Creat azi 21 Martie... Tags: deserturi , DULCEgarii cu POVESTI , tort
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :