GULAS DE CARTOFI CU CARNAT UNGURESC


 mal
 Ieri am fost in vizita la vecinii unguri . E de la sine inteles, ca orice muritor cu scaun la cap care viziteaza HU aduce acasa macar o daraba de carnat si ceva paprica, altfel nu merita incursiunea :))
Eu am adus trei feluri de carnat, nu in cantitati industriale, insa de un gulas, acolo, tot a fost :)
Am folosit doar un fel.  L-am taiat rondele...am curatat si tocat o ceapa mare...doi-trei ardei si le-am zvarlit impreuna in cratita cu capacul pus sa-si lase carnatul toata grasimea si culoarea.
Dupa 5 minute am adaugat apa si le-am lasat la foc domol sa se patrunda incet-incet.




 Intre timp am curatat un kil de crumpi (cartofi) ...i-am taiat in cubulete si i-am adaugat peste restul ingredientelor



Am adaugat o lingura buna de pasta de gulas (tot de la vecini), un pic de piper...doua foi de dafin.Sare n-am mai pus si nici paprica. Pasta de gulas si carnatul au continut exact cantitatea necesara, astfel ca gulasul meu a iesit rosu ca focu' si buuun-buuun  .



L-am servit c-o daraba de pita ungureasca si ardei iute.
Trebuie sa recunosc ca... la capitolul carnati nu-i intrece nimeni pe vecini unguri ;)...si n-are cum sa nu-ti iasa gulasu' daca folosesti ingrediente de la mama lor :).
Nu pierdeti ocazia daca vizitati HU ,  indesati-va prin sacose s-o daraba de carnat...prinde tare bine ! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comentarii :

  1. da Adriano, e bun gulasul, dar nu te supara...tu aici promovezi produsele unguresti ? pt asta faci aceste retete ???Imi pare rau...sincer...aveam alta impresie despre tine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim... care esti tu :)

    am tot dreptul din lume sa promovez ce produse imi plac, atata timp cat le folosesc si sunt de calitate!!!
    ...si o fac "la mine in ograda " :)

    ATAT! ...la mine pe blog nu e loc de dispute ;)

    :)P.S. si... o sa-ti mai public comentariile cad ai curajul sa "te arati la fata " ;)
    O zi la fel de buna si tie ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana,citind comentariul "anonimei",am realizat cât de ingust este orizontul unora dintre ai noștri. Las-o in ingustimea ei si posteaza ceea ce crezi ca este de interes. Ca se inspira de la unguri sau alții,mi-e perfect egal,atâta timp cât este gustos si de dorit. Sa fii iubita si la cât mai multe si gustoase rețete !

      Ștergere
    2. Adriana,citind comentariul "anonimei",am realizat cât de ingust este orizontul unora dintre ai noștri. Las-o in ingustimea ei si posteaza ceea ce crezi ca este de interes. Ca se inspira de la unguri sau alții,mi-e perfect egal,atâta timp cât este gustos si de dorit. Sa fii iubita si la cât mai multe si gustoase rețete !

      Ștergere
  3. superrrr :) am incercat si eu si e fff bun ... f buna reteta felicitari :* :)

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :