mal
Din ziua in care am fost la Szeged-HU si am achizitionat printre altele si carnatul de la Pick, mi-am pus in gand sa-l folosesc in moduri cat mai "nobile" cu putinta.
Am preparat un gulas de cartofi pana acum si aceasta minunata tochitura in stilul meu...cu mamaliguta care imi place taaare mult.
Trebuie sa recunosc ca mi-a fost dor de tochitura asta .Vara care tocmai a trecut am avut-o in meniul taberei pentru care am lucrat ca bucatar sef, saptamanal, numai ca ...o faceam cu carnati autohtoni. Nu vreau sa fiu rea, insa , inca din anii 90, de cand am descoperit carnatul unguresc, am ramas indragostita de el. Are un gust special datorita condimentelor (in mod special paprika face treaba buna aici).
Folosit unde trebuie imprumuta cu brio gustul sau celorlalte ingrediente , astfel incat savoarea mancarii e asigurata. Asadar merita toti banii :)!
Dar, hai sa va spun cum am facut tochitura mea .:)
Intr-o cratita, langa carnatul de care va tot povestec (taiat rondele) am mai pus : ceafa si cotlet de porc in parti egale taiate cubulete si doua cepe mari tocate . Am pus cratita la foc mic sa-si lase carnatul untura si am amestecat din cand in cand...
Am completat cu cate putina apa sa se patrunda bine carnea. Iar la final i-am adugat o lingura de pasta de gulas dulce, una de gulas iute si putin piper .
A iesit nemaipomenit de aromata si bine condimentata tochitura mea. Am servit-o langa o mamaliguta fara de care n-ar fi ceea ce este :)).(parerea mea :D )
Incercati ! ;)
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :