TURTITE CU MAR SI DULCEATA DE TRANDAFIRI

 mal
Imi era tare dor de ceva dulce cu mar si scortisoara...in consecinta am improvizat un aluat de turtite cu mar. Faina (cca 300g)am desfacut-o cu apa pana am obtinut consistenta unei compozitii  putin mai groasa ca cea de clatite...am adaugat  2 oua , un praf de sare si un varf de cutit de bicarbonat.
Merele curatate le-am dat pe razatoare, am adugat 3 linguri de zahar si jumate de lingurita de scortisoara, le-am lasat putin sa-si lase sucul, apoi le-am adaugat peste compozitie. Rezultatul a fost un aluat destul de lichid si suficient de solid :)) asa cum se poate vedea in poza :


 Am pus ulei la incins in tigaie ...iar turtitele le-am pus cu polonicul  straduindu-ma sa le fac aproximativ egale.


Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti le-am scos pe prosop de hartie ca sa se scurga uleiul.  Aici am o mica obiectie...desi sunt deosebit de gustoase si se fac atat de simplu, au tendinta sa absoarba cam mult ulei, chestiune cu care , eu personal, nu ma prea impac. :(
Drept pentru care m-am luptat sa scot uleiul din ele presandu-le intre servetele :D...
Oricum, le-am venit de hac si asa uleiose :))
Le-am montat pe farfurie in straturi cu scortisoara si gem de trandafiri. Cand le-am servit aproape nici nu se mai simtea uleiul ...deci merita efortul :)
Incercati ! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

daca doriti sa comentati :