CURCAN SURPRIZA CU CARTOFI COPTI SI SOS DE FRUCTE

mal

Ieri, desi nu m-am simtit  bine (mi s-au inflamat muschii din zona gatului si ma dor ingrozitor...aproape m-a imobilizat durerea ) am gatit.
Era duminica si parca simteam ca lipseste ceva daca nu pregatesc mancare calda pentru pranz.
Am profitat de faptul ca Andreea a fost acasa si m-a ajutat, dandu-mi la mana cele trebuincioase.Asa ca am facut un mic efort si am pregatit reteta care urmeaza sa v-o prezint.
Daca ar fi sa-i dau un nume  care sa reflecte tot ce cuprinde , as umple jumatate de pagina cu insiruirea ...in consecinta am numit mancarea simplu: "curcan surpriza cu cartofi copti si sos de fructe "
Ingredientele  sunt : piept de curcan ( se poate si de pui ), bacon (gata feliat ), branza brie si prune afumate si uscate.
 Pieptul l-am feliat pe lung in fasii subtiri ....branza am taiat-o dreptunghiuri  si... am purces la asamblare.
Mai intai am invelit pruna si feliile de brie ( am pus cate doua ) in fasia de piep. Apoi am impachetat pieptul umplut in bacon dupa metota legarii cadourilor.Pentru aceasta operatiune e nevoie de cate doua felii de bacon pentru un pachetel.
Baconul folosit de mine a fost foarte sarat, asadar n-am mai sarat deloc carnea...nici n-am mai folosit alt condiment deoarece am vrut sa se impregneze in carnea de curcan fumul si dulceata prunelor , mucegaiul de la brie si gustul de slaninuta afumata a baconului.
Era deja suficient de aromat totul, deoarece la final am constatat ca dorinta mi s-a indeplinit in totalitate. Desi branza brie s-a cam topit, mucegaiul si-a facut datoria si "a intrat" in carnea de curcan .


Cartofii (extrem de dulci ) i-am crestat in rondele . Le-am pastrat coaja, insa inainte i-am spalat bine-bine cu buretel si detergent de vase.Andreea a pus feliute de unt aromat cu ierburi intre crestaturile din cartofi. Apoi a mai rasnit ceva ierburi aromatice amestecate cu sare marina peste ....am asezat in tava pachetelele surpriza si cartofii si i-am dat la cuptor pana s-au copt si s-au rumenit toate cele .
 Am servit  curcanul si cartofii copti alaturi de un sos de fructe ....hai s-ai zic  de padure, desi e mai mult un cocktail de fructe de vara ( capsuni, mure, zmeura, coacaze negre si coacaze rosii ), pe care l-am preparat cat se poate de simplu.
Pana ajungem la sos sa va arat cateva poze cu preparatul final in care se poate vedea piperul proaspat rasnit pe deasupra pachetelelor.
Am folosit piper mozaic si l-am pus abia dupa ce am montat preparatul pe farfurie.
 Aici am sectionat un pachetel ca sa vedeti si interiorul fabulos :)

 Sunt prea faine pozele, asa ca va mai arat una :)), mai de aproape :D
  Si acum sa va spun cum am facut sosul de fructe.
Am pus o lingura sanatoasa de unt in craticioara...peste, am pus o punga de fructe de padure congelate si doua linguri sanatoase de miere zaharisita.
Am lasat cratita pe foc domol pana s-au dezghetat fructele(5-7 min ) si au lasat zeama. Am adaugat putina sare pentru contrast...am mai pus miere pana am considerat ca e bun gustul...apoi am ingrosat sosul cu o lingurita de amidon diluat cu apa rece.
L-am lasat sa mai dea doua clocote si gata.
 PS
Azi de dimineata am mancat ce-a mai ramas de ieri de la pranz :) Mi-a placut si rece , in consecinta o sa trec pachetelele pe lista mea de aperitive pentru nunti (si nu numai )
Sa ne dea Dumnezeu sanatate  la toti ! :)
Incercati ! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comentarii :

  1. No coment...tot ce iti ies din minutele tale sant extraordinare !Domnul sa te binecuvinteze ,sanatate!
    Viorica O.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca temperatura depaseste 40 grade, atunci mierea devine toxica.

    RăspundețiȘtergere
  3. hhmmmm cat de apetisant arata, o reteta reusita si o combinatie de ingrediente delicioasa, care te face sa mananci cu pofta..:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne, salivez langa ecran.. :)

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :