mal
Placintzica asta face parte din categoria yaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmiiiiiiiiiiiii.
Cu aluat fraged si sfaramicios, cu umplutura de sos de vanilie si visine si multe cirese carnoase, mananci pana te vaiti de burtica :)).
Hai sa va spun cum s-o faceti cat inca mai sunt cirese pe piata ;)
ALUATUL:
400g faina, 200g unt 82% grasime , 2 oua intregi, 5 linguri de zahar si o piscatura de sare.
Se framanta un aluat fraged din ingredientele la temperatuta camerei.... si se imparte in jumatate .
Din prima jumatate se decupeaza floricele sau ce alta forma doriti ...puteti taia chiar fasii de aluat ca la placintele obisnuite, eu am vrut s-o personalizez putin, asa ca am preferat floricelele.
Cu resturile si cealalta jumatate de aluat faceti "coaja" de placinta ( o/il intindeti cu sucitorul si o/il puneti in tava speciala ) .
SOSUL DE VANILIE & VISINE:
se prepara astfel:
se pun imtr-o cratita 300g visine (fara samburi ) si 12 linguri de zahar (daca vreti mai dulce, adaugati mai mult zahar ).
se fierb la foc mic 5 minute sau pana cand fructele se patrund si isi lasa zeama.
intr-un castronel se dizolva un plic praf de budinca de vanilie cu 200 ml apa, care se adauga peste visine si se fierb impreuna pana se ingroasa.
se lasa la racit.
ASAMBLARE :
peste coaja de placinta se adauga sosul rece , apoi se pun si ciresele (cca 200-300 g) fara samburi , pana se acopera toata suprafata placintei.
Se aranjeaza floricelele deasupra si se da la cuptorul incins la 180* pana se coace ....cca 35-40 min .
Inainte de servire se pudreaza cu zahar praf vanilat.
E foarte buna calduta ! :)
Incercati !
Tags:
deserturi
,
tarte
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Mult succes .....
RăspundețiȘtergeremultumesc ! :)
RăspundețiȘtergereBuna ziua! Spuneti-mi va rog daca zeama lasata de visine se arunca sau se amesteca cu praful de budinca.Multumesc!
RăspundețiȘtergereIdeal e sa se foloseasca . Sigur ca merge amestecat la budinca
Ștergere