Gatesc destul de des genul asta de mancare...fie cu porc fie cu pui.
Chiar si legumele sunt aproape de fiecare data altele...cel putin partial. Nu implica mare bataie de cap, doar un pic de miscare in jurul oalelor, pentru ca mereu trebuie sa mai adaugi cate ceva.
In varianta asta l-am facut in urma cu aproape o luna, dar abia azi ia venit randul destainuirii :))
Pentru curry de porc am folosit urmatoarele :
carne macra de porc ( aici am pus pulpa...fara grasime ) (cca 200g de persoana ) taiata cubulete .
Se pune cu 4-5 linguri de ulei si o piscatura de sare in tigaie si se gateste pana se patrunde binisor .
In timpul procesului se tine acoperita, mai amestecati din cand in cand si daca e nevoie, completati cu apa sau supa .
Apoi adaugati :
o ceapa mare tocata grosier
un ardei gras verde
un ardei capia rosu
o rosie mare...toate taiate bucatele neregulate sau cubulete( nu prea are importanta )
doua batoane de scortisoara
ginger/ ghimbir taiat mici cubulete ...o lingura buna
vreo doua linguri de sos de soia....fulgi de cili o piscatura ...o jumate de lingura de sos iute de ardei...piper...o piscatura de zahar ( brun ).
Cand puneti toate cele, mai amestecati in mancarica....
Cand vedeti ca s-au patruns si legumele adaugati o lingura sanatoasa de praf de curry ( eu am un soi care contine o groaza de arome )
Amestecati bine....mai lasati mancarea sa bolboroseasca un picut, gustati si mai adaugati sare daca e nevoie... dupa care opriti focul.
Pana va invartiti in jurul tigai cu mancarica de curry, puneti la fiert un litru de apa cu sare (dupa gust ).
Intr-o oala incapatoare puneti cca 100g granule de couscous pe cap de comesean.
Turnati peste granule apa clocotita,(puteti pune si una-doua nuci de unt...sau un picut de ulei daca vreti )(apa-cca 250 ml de portie ) acoperiti oala si lasati-o 5 minute sa se hidrateze granulele de couscous.
Apoi amestecati bine sa se desprinda "bobitele" unele de altele.
Dupa aceea puteti sa-l folositi .
Granulatia adevaratului couscous este cea din imagine :
Couscous-ul se fabrica din grau dur. Practic e granule de grau.
Cand il cumparati, aveti grija sa cautati sa fie ambalat in cutie :
Nu sunt rele nici acelea ... in supa, nu sunt rele nici in garnitura....insa gustul si textura difera. Si modul de preparare difera . Chiar daca e facut tot din faina de grau, acel cus-cus e cu totul altceva ;).
Daca vreti un couscous adevarat, cel granulat este acela ! ;)
Sau daca gasiti PEARL COUSCOUS, care seamana cu cel vandut la punga , dar este cu totul altceva .
E" perla" couscousului ;)
Dupa toate operatiunile, serviti mancarica dupa pofta inimii ....amestecata cu couscous-ul sau asezata frumos in farfurie...asa cum am facut eu :).
Tot in stomac merge :))
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :