Simplu de facut prajitura -chec a mamei este AS-ul din maneca de fiecare data cand ideile o iau la sanatoasa:).
Aromele / fructele pot fi multiple, baza ramane mereu aceeasi.
Astazi am ales visinele si afinele :).
Ingredientele se masoara cu cana, pentru ca pe vremuri, cantarele de bucatarie erau cel mult un vis frumos.
Asadar, faceti rapid rost de o cana de 200 ml, o tava de copt clasica- dreptunghiulara ...si sa ne apucam de prajiturit ;).
Luati un castron si puneti in el :
4 cani rase de faina 000
2 cani rase de zahar
1 cana de iaurt 3,5 %
1 cana de ulei
4 oua mari
1cana de visine proaspete cu samburii scosi sau direct din congelator.
2 maini de afine ( optional )
1 lingura coaja de lamaie ( data pe razatoare)
2 plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de copt
Folositi telul si amestecati cu grija ingredientele ( fara fructe ) , pana obtineti o compozitie omogena.
Turnati "aluatul" in tava tapetata cu hartie de copt.
Fructele ( congelate sau proaspete ) se dau prin faina, apoi se repartizeaza uniform pe suprafata prajituri
Coaceti prajitura la 170-180* cca o ora.
Intre timp, dupa cca 40 minute faceti din cand in cand testul cu scobitoarea/betisorul.
Testati tot timpul centru prajiturii, deoarece are tendinta sa se coaca dinspre margini inspre centru. Scoateti prajitura din cuptor numai dupa ce v-ati convins ca este coapta si in mijloc ;)- asta inseamna ca scobitoarea trebuie sa fie curata, fara urme de aluat :).
Lasati-o la racit si apoi portionati-o.
Ca sa nu se usuce, acoperiti prajitura cu o folie transparenta .
Da bine pe farfurie alaturi de inghetata :), chiar ii scoate in evidenta aroma.
FITI BINECUVANTATI ! Tags: desert , deserturi , prajitura , prajitura cu visine
alaturi de inghetata orice desert e si mai gustos!
RăspundețiȘtergere