V-am promis inca de saptamana trecuta reteta acestei minunate ciorbe. Am s-o descriu in cuvinte simple si putine , desi bogatia gustului final merita toate aplauzele si muuulte laude ;).
Va spun din start ca e absolut delicioasa, atat simpla cat si cu adaus de smantana sau iaurt. Insa ce e musai, indiferent de modul in care veti alege s-o savurati, nu uitati sa-i adaugati un ardei iute si cativa stropi de otet :).
Asa va veti asigura ca doar va hraneste, fara sa se depuna, deoarece, in combinatie cu ardeiul iute, dovlecelul e arma perfecta impotriva grasimii deja acumulate :) ( cel putin asa spun specialistii :D, noua ne ramane sa testam asta pe propria noastra grasime :)) )
E buna simpla sau cu paine....mai ales cu paine facuta in casa :)....sau cu crutoane ;).
Uitati aici ingredientele de care aveti nevoie ca sa faceti cca 4 -5 litri de ciorba :
Daca doriti o cantitate mai mica , injumatatiti ingredientele ;).
Asadar....
Pana pregatiti legumele pentru sotat, puneti o oala cu apa la fiert.
In oala in care doriti sa ramana ciorba , sotati ceapa , ardeiul si morcovul cu 4-5 linguri de ulei, la foc mediu cca 5 minute. Adaugati peste legumele sotate apa deja fiarta si sare / vegeta/ piper negru dupa gust .
Lasati-o sa dea cateva clocote (maxim 5 minute ) apoi adaugati dovlecelul taiat cubulete.
Fierbeti ciorba inca 10-15 minute sau pana constatati ca legumele s-au patruns.
Intre timp bateti 2-3 oua ca pentru omleta si adaugati-le in ciorba. Amestecati ca sa se formeze zdrentele .
Opriti focul si adaugati verdeata spalata si taiata ...puteti pune marar , dar si patrunjel...ambele ii dau un gust super bun .
La servire adaugati-i smantana sau iaurt si daca va place mai acrisoara, putin otet sau chiar zeama de lamaie :)
FITI BINECUVANTATI ! :) Tags: ciorba de dovlecel , CIORBA-LEGUME , pranz , supeciorbe
arata excelent ,mai ales cu marar merge foarte bine dovlecelul
RăspundețiȘtergere