CIORBA DE DOVLECEI CU ZDRENTE DE OU

mal


V-am promis  inca de saptamana trecuta reteta acestei minunate ciorbe. Am s-o descriu in cuvinte simple  si putine , desi bogatia gustului final merita toate aplauzele si muuulte laude ;).
Va spun din start ca e absolut delicioasa, atat simpla cat si cu adaus de smantana sau iaurt. Insa ce e musai, indiferent de modul in care veti alege s-o savurati, nu uitati sa-i adaugati un ardei iute si cativa stropi de otet :).
Asa va veti asigura ca doar va hraneste, fara sa se depuna, deoarece, in combinatie cu ardeiul iute, dovlecelul e arma perfecta impotriva grasimii deja acumulate :) ( cel putin asa spun specialistii  :D, noua ne ramane sa testam asta  pe propria noastra grasime :))   )

E buna simpla sau cu paine....mai ales cu paine facuta in casa :)....sau cu crutoane ;).




Uitati aici ingredientele de care  aveti nevoie ca sa faceti cca 4 -5 litri de ciorba :


Daca doriti o cantitate mai mica , injumatatiti ingredientele ;).
Asadar....
Pana pregatiti legumele pentru sotat, puneti o oala cu  apa la fiert.
In oala in care doriti sa ramana ciorba , sotati ceapa , ardeiul si morcovul cu 4-5 linguri de ulei, la foc mediu cca 5 minute. Adaugati peste legumele sotate apa deja fiarta si  sare / vegeta/ piper negru dupa gust .


Lasati-o sa dea cateva clocote (maxim 5 minute ) apoi adaugati dovlecelul taiat cubulete.

 Fierbeti ciorba inca 10-15 minute sau pana  constatati ca legumele s-au patruns.
Intre timp bateti 2-3 oua ca pentru omleta si adaugati-le in ciorba. Amestecati  ca sa se formeze zdrentele .


Opriti focul si adaugati  verdeata spalata si taiata ...puteti pune  marar , dar si patrunjel...ambele ii dau un gust super bun .

La servire adaugati-i smantana sau iaurt si daca va place mai acrisoara, putin otet sau chiar zeama de lamaie :)


FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags: , , ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentarii :

daca doriti sa comentati :