"Panettone" , este al doilea produs pe care l-am facut demonstrativ din aluatul de cozonac fara framantare .
Ca sa intelegeti despre ce este vorba trebuie sa cititi si acesta postare ;)
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/12/briose-de-cozonac-cu-mac-si-cirese.html
Aluatul de cozonac fara framantare il gasiti accesand linkul :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
Am numit acest al doilea produs "panettone", insa dupa cum puteti vedea l-am pus intre ghilimele. Desi seamana izbitor de mult cu panettonele italienilor, al meu este unul din aluat fara framantare si prea neaos . :)
Ingredientele sunt asemanatoare...in fond panettone este tot un fel de cozonac. Sigur, apreciez originalul, insa in lipsa, ma consolez si cu cel facut de catre mine.
Asadar...
dupa ce am facut aluatul pentru cozonac fara framantare, l-am impartit in doua.
Partea oprita pentru "panettone " am mai amestecat-o cu 50 ml de apa calduta in plus fata de lichidele deja mentionate in reteta .
Mi-am dorit un aluat mai elastic.
Am adaugat lamaie confiata, stafide, ginger (ghimbir) confiat si samburi de nuci pecan, taiati bucatele .
Le-am incorporat toate in aluat, apoi l-am lasat sa creasca 30 de minute.
Am impartit aluatul in 6 bilute pe care le-am prelucrat astfel :
am intins aluatul cu mana
apoi l-am rulat
l-am intors si l-am mai rulat o data .
I-am dat forma sferica si l-am asezat in tava de savarine bine unsa cu unt
Am lasat bilutele sa creasca cca 2 ore...apoi le-am crestat cu un cutit bine ascutit si le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte .
Am copt mini "panetonele" cca 45-50 de minute la 180*
Caldut, l-am pudrat cu zahar praf.
In sectiune arata asa :
Gustos si destul de pufos, insa am constatat ca m-am zgarcit cu fructele.
Data viitoare o sa pun cantitate dubla. :).
PS. carcotasule/ carcotasa de serviciu, esti pe faza ? :D
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags: cozonac , deserturi
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :