sâmbătă, 4 ianuarie 2014

FRIGANELE DIN COZONAC

mal


Uneori va ramane cozonac , care uitat descoperit se intareste. Sau pur si simplu vi se pare ca e prea vechi si nu mai aveti chef de el .
E pacat sa-l aruncati, mai bine il faceti friganele. :)
 Cum se fac ?!
 Simplu !
 
Taiati felii cozonacul invechit .
Spargeti 1-2 oua si adaugati o cantitate de lapte aproximativ  egala cu volumul oualor ...adaugati un praf de sare si un picut de scortisoara si apoi bateti bine amestecul cu o furculita.


Intr-o tigaie incalziti putin ulei, cat sa acopere bine fundul tigaii, insa nu trebuie sa fie neaparat "baie".
Daca aveti unt gras -80 % , puteti adauga si putin unt la ulei....50-60 g.
Tavaliti feliile de cozonac prin amestecul de ou , apoi prajiti-le cate 2 minute ( sau pana se rumenesc ) pe fiecare parte.

Scoateti friganele pe o farfurie tapetata cu servetel /prosop de hartie ...presarati-le cat inca sunt fierbinti cu zahar tos.



Serviti cu lapte/ ceai/ cafea sau cu bautura voastra preferata :)


 Poate fi o gustare excelenta sau chiar un desert pentru o zi obisnuita :)

Fiti binecuvantati ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :