mal
Acesta este tortul cu care am gonit eu iarna :)) .
Tort pe care l-am numit "VINE, VINE PRIMAVARA " :D.
Inadins l-am imbracat in bezea si i-am pus crengutele de mar inflorite drept decor.
Bezeaua semnifica zapada subjugata de floricele care incep sa se zareasca :)) (bilutele colorate ) :)... iar crengutele de mar semnifica victoria primaverii in fata iernii.
Sub puterea lor magica zapada se topeste :)).
Este un tort "de basm ", foarte bun, fin si rafinat.
Blatul de piscot cu migdale si vanilie. Crema cu aroma de caramel, frisca(naturala ) , ness(de calitate ) si migdale.
Bezeaua cu care l-am imbracat completeaza cu brio restul elementelor, definitivand gustul perfect al tortului.
Decorul asa cum v-am spus,l-am facut inadins simplu.
Este companionul perfect pentru o cafea neagra si tare :) Genul de tort care se cere mancat pe nerasuflate :))
....o felie ca sa-i vedeti pufosenia :))
Pentru comenzi sunati la tel :0740306301 sau lasati-mi mesaj privat pe facebook sau aici pe blog.
Bun gasit! Ce reteta ai pentru un blat asa pufos?
RăspundețiȘtergereCe ma poti invata referitor la insiropare? Cum sa stiu cand sa ma opresc sa insiropez un blat?
Numai bine!
Bine-ai venit pe blogul meu, Lavinia! :)
RăspundețiȘtergereUnele retete imi permit sa nu le fac inca publice, in general cele de la torturi si prajituri:).
Pot sa-ti spun insa, ca sunt blaturi care trebuiesc insiropate , de ex. cel clasic de tort , in compozitia caruia intra doar oua, faina si zahar, pentru ca este prea uscat si nu aluneca pe gat.:)
Sunt insa blaturi in a caror compozitie intra uleiul, sau untul ...genul aluaturilor de chec...acelea nu trebuie neaparat insiropate, deoarece sunt suficient de umede prin natura lor.
Cand sa te opresti din insiropat ?! Aici e chestiune de experienta, gusturi si dorinte.
Succes :) !