mal
Dintre preparatele specifice Pastelui, pasca este favorita mea in materie de prezentare.
Poate fi coapta in diverse forme si apoi ornata asemeni unui tort , faca ca cineva sa se uite crucis :).
Desi obisnuiesc sa prepar mai multe retete de pasca( cu smantana, ciocolata, urda si fructe confiate ...etc) acesta, cu branza de vaci si stafide e pe placul familiei , deci in top.:)
De obicei folosesc aluatul de cozonac fara framantare pentru a o prepara ....
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
caruia ii adaug diferite arome, in functie de dispozitie :) si umplutura.
Branza, cca 500g, o prepar in felul urmator : ii adaug zahar dupa gust (cel mult 200g ) , 200 g stafide , coaja rasa de lamaie, extract de vanilie, 4-5 linguri cu pesmet de calitate si albusurile de ou ramase de la aluat + 2 oua intregi .
Bine omogenizata ,compozitia de branza o torn peste aluatul(200-300g ) asezat in forma si crescut pe jumatate.
Ornez dupa imaginatie tot cu aluat de cozonac .
Las pasca sa mai cresca cca o ora.....apoi o ung cu ou batut cu zahar vanilat si o dau la cuptor( la 180 * ) pentru cca 40-45 minute.
Rezultatul este acesta :
Poate fi consumata pe durata unei saptamani intregi, cu conditia sa ramana . :)
De obicei o pastrez la frigider .
Incercati !
Este un preparat care poate fi consumat pe intreg parcursul anului, nu doar de Pasti :)
Buna! Care crezi ca este motivul pentru care pasca mea a ramas cu un strat crud sub branza? Am copt-o la 180 grade. Coca de cozonac de pe margine s-a copt goarte bine, in schimb, tot centrul de sub compozitia de branza era necopt.
RăspundețiȘtergereApelez la tine caci pricepandu-te asa de bine , nu ai cum sa nu ai un raspuns. Multumesc!!!!!!
Lavinia, cred ca ai folosit o branza cu continut ridicat de zer.
RăspundețiȘtergereLa coacere acesta s-a scurs in aluatul de sub branza .
Avand umiditate prea mare , aluatul nu s-a mai copt.
Eu folosesc pentru pasca branza de vaci pe care mi-o cumpar din Ungaria .... este de foarte buna calitate, bine stoarsa.
In cazul in care nu apuc sa cumpar aceasta branza, fac pasca cu urda.
De obicei urda este "mai seaca" si se comporta mai bine decat branza dulce la copt.
Im plus adaug cateva linguri de pesmet in compozitie si stafidele nehidratate.
Acestea au rolul de a absorbi lichidul lasat de branza in timpul coaceri :)
Scumpa, multumesc de raspuns! Am cumparat o cutie de branza-crema de la Dr Oetk. Era pentru ''umpluturi cu branza'' insa poate pentru cele ''la rece''.Fiind si grasa poate de aceea, caci zer nu avea.
RăspundețiȘtergereMultumesc de sfaturi!!!!!!!