joi, 23 decembrie 2010

COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE

mal



Va prezint la repezeala cel mai pufos cozonac cu nuca si cacao fara framantare !!! executat de catre mine  ieri pentru Craciun.
Imi pare rau ca n-am timp sa va mai povestesc cate ceva, dar sunt tare presata de multele 'trebi'  , asa ca trec direct la reteta :)
Ingredientele sunt urmatoarele : faina- 1kg (am folosit pambac 000 ), 5 oua, 300 g zahar (daca vreti mai dulce, puneti mai mult ), jumatate de pachet( 100g )  de unt 80% grasime, 5 linguri de ulei, 200 ml lapte (+ 300-400 ml lapte sau apa calda in completare daca e nevoie la framantat), nuca 400g, cacao 4 linguri, coaja de la 1lamaie+ 2portocale, esenta de rom-1 fiola, drojdie cruda  42 g ( sau 1 plic drojdie uscata -7g )  ,zahar vanilat  praf pentru ninsoarea finala.
Ouale se separa ...albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si se amesteca cu nuca si cacaoa pentru umplutura.
Pentru aluat se pune drojdia cu laptele caldut si doua linguri de zahar sa dospeasca intr-un crater facut in faina.
 Cand "fierbe" drojdia se adauga galbenusurile , restul de zahar...
 ...aromele, putina sare , uleiul  si untul topit caldut ,nu fierbinte !!!....
 ...si se amesteca pana se incorporeaza toata faina (daca mai este nevoie de lichid se adauga apa sau lapte caldute  ) si se obtine un aluat elastic, nu foarte indesat.
Atentie, nu se framanta deloc, doar se amesteca ingredientele cu faina !!!
 Se acopera ligheanul cu folie si se lasa aluatul la cald  o ora.Cu mainile unse cu ulei se imparte in 4 formandu-se sfere ....
care  se intind in forma de... foaie si se umplu cu umplutura de nuci ( eu am pus din loc in loc si samburi de nuca intregi , sunt de efect cand se taie felia )... apoi se ruleaza.
 Ca sa obtinem un cozonac aratos si mare , impletim cate doua sucituri ...astfel :
 apoi le asezam intr-o tava de cozonac bine unsa si tapetata cu faina.
Lasam cozonacii la temperatura camerei sa creasca inca o ora. Ii ungem cu ou batut ,  apoi ii introducem in cuptorul bine incazit  la 180* pentru 35-50 minute (se verifica dupa 35 m)
 Cand sunt copti, se scot din forma si se presara cu zahar vanilat praf .





 Sunt deosebit de pufosi si buuuni...si toate astea fara nici o urma de framantare (decat cea de care v-am povestit la inceput )
Incercati !

Editat, azi -8 Decembrie 2013 :

Cateva lamuriri ;) !!!
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/12/briose-de-cozonac-cu-mac-si-cirese.html

146 de comentarii:

  1. superbi cozonaci :D

    Craciun Fericit tie si celor dragi :P

    RăspundeţiȘtergere
  2. multumesc !
    Sarbatori frumoase si tie ! :) pup:*

    RăspundeţiȘtergere
  3. giorgiana petrovici23 decembrie 2010, 21:30

    daca inlocuim nuca cu altceva,crezi k va iesi la fel de bun??

    RăspundeţiȘtergere
  4. :) nu vad de ce n-ar iesi ...in fond aluatul conteaza :)

    RăspundeţiȘtergere
  5. un cozona de nota 10 plus,mi-ai facut o pofta....,sarbatori binecuvantate si fericite

    RăspundeţiȘtergere
  6. multumesc ,l am facut nu am fost asa atenta ,a iesit asa gustos ,desi la virsta mea e rusine.....LA MULTI ANI !!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Cat cantareste un pachet de unt 80% grasime?

    Va multumesc mult

    RăspundeţiȘtergere
  8. Mirela , pachetul are 200g, folosesti doar jumatate , adica 100g :)
    sorry, am scris reteta pe fuga :)

    RăspundeţiȘtergere
  9. Mi se pare extraordinar tot ce ai prezentat tu in acest spatiu virtual.
    Am intrat intamplator...cautam o reteta pentru tarte de malai...si nu-mi vine sa mai plec...
    Sunt la birou, am de lucru...si stau cu ochii fixati pe acest monitor, cititnd retele tale.
    Cel putin cozonacii acestia mi se par incredibili.
    N-am facut niciodata cozonaci, de frica framantatului, insa ma cam bate gandul sa incerc reteta ta cat mai curand.
    Si tochitura...m-a dat gata...are aspect, ii simteam pana si mirosul si crede-ma nu-s o gurmanda.
    Esti o buna sursa de inspiratie...
    Felicitari!!! O sa revin curand...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca inlocuim laptele cu apa sa nu mai pun deloc lapte mai iese bun si pufos?

      Ștergere
  10. Lorena, multumesc ! Esti binevenita oricand pe blogul "dragostea in bucate" :)
    Cozonacul da dependenta :)...acesta :)incearca-l si n-o sa-ti para rau :).

    RăspundeţiȘtergere
  11. 42 de grame drojdieuscata ? am inteles bine?mi se pare cam multa ....a-si putea sa o inlocuiesc cu drojdia proaspata si cate grame sa folosesec ?
    a-si dori sa fac acest cozonac te rog frumos sa-mi raspunzi........multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unde vezi tu ca am scris drojdie USCATA ?!
      e vorba de drojdie cruda , adica proaspata :)

      PS. ai si un nume ?!
      eu obisnuiesc sa ma semnez cand las commentarii sau pun intrebari :)

      Ștergere
    2. Este prima oara cand intru pe site-ul tau ,dar cred ca esti o gospodina desavarsita!
      Felicitari

      Ștergere
  12. arata superb cozonacul tau!Eu locuiesc in Italia si momentan nu am gasit miez de nuca(o fi,dar nu am timp sa merg la toate super-marketurile),in schimb am gasit miez de alune macinat.Crezi ca ar inlocui cu succes miezul de nuca,sau poate e amar?Ce ma sfatuiesti?Te salut cu mult drag.Paste fericit alaturi de cei dragi iti doresc,si la cat mai multe retete!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca sunt alune de padure e ok...poti inlocui nuca si cu migdale macinate .

      sarbatori frumoase si tie, Maria :) !

      Ștergere
  13. buna,
    am inceput sa fac acest cozonac minune,fara framantare si spre stupoarea mea,cand am pus laptele,am constatat ca e fff putin ptr cantitatea de faina...asa-mi trebuie daca nu gandesc...la paine,la 500 gr.faina e necesar cca 3oo ml lichid...la cozonacul dvs.la 1 kg de faina ,200 ml lapte,nu-i suficient,sau trebuie sa mai adaug 400 apa????nu cred...eu oricum am pus 600 lapte,a iesit un aluat mai gros ca cel din poza dvs,dar o sa vad...daca-l arunc,asta e...invatatura de minte:(...asa ca,va rog, completati cu atentie ingredientele, deoarece sunt multe gospodine care ,din lipsa de timp,sau chef,chiar ar face acest cozonac.
    Sarbatori fericite!!!
    Nicola

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nicola, data viitoare citeste cu atentie indicatiile din reteta :)
      l-am facut de "N" ori....si eu si altii urmand instructiunile mele.
      tuturor le-a iesit :)
      mie imi iese de fiecare data ;)
      poate nu-i reteta de vina :)
      sarbatori frumoase si tie ! :)

      Ștergere
  14. Multumim din suflet pentru aceasta reteta...pentru mine si pentru prietena mea este pentru prima oara cand facem cozonac si vreau sa spun ca a iesit aproape ca in poza...Asteptam cu nerabdare ziua de Duminica sa putem savura bunatatea de cozonac. Sarbatori fericite!
    Ioana & Elena!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatori binecuvantate ! :)
      sa-l savurati cu placere :)

      Ștergere
  15. La inceput am fost sceptica vazand ca nu trebuie framantat aluatul ptr cozonac...
    Am incercat si mi-a iesit nesperat de bine, iar gustul e nemaipomenit de bun!!
    Multumesc mult pentru reteta, e cea mai buna pe care am incercat-o vreodata!
    Sarbatori Fericite!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de bine, Carmen ! :)
      sarbatori binecuvantate ! :)

      Ștergere
  16. Mulţumesc pentru reţeta! Cozonacul a ieşit nemaipomenit de bun... :) Am fost (din întâmplare...) vedeta serii ;-)
    Sarbători fericite!

    RăspundeţiȘtergere
  17. am dat peste aceasta reteta de cozonac si nu imi vine sa cred ca se poate face cozonac fara framantare...dar mi-ai usurat munca-pana acum framantam si ma munceam cu bietul aluat,saracu....
    dar acu,voi incerca reteta ta super-incredibila...
    imi place blogul tau si retetele postate...sant cu gust si lasa gura apa...:))
    cu dragoste,dana,Logroño

    RăspundeţiȘtergere
  18. Arata super,ma intreb daca se desface in fasii, intotdeauna mi-am dorit sa fac cozonac care se desface... O obsesie a mea.Asa am catalogat eu cozonacul bine facut.Poate reusesc si eu.La cantitatea asta va ies 2 cozonaci? Sau sunt formele foarte mici? Imi place blogul Dumneavoastra,atatea feluri dragute am gasit aici. Va felicit! Am vazut ca ati fost si Varala Bradatel.Vara aceasta din pura intamplare am ajuns si eu acolo.Foarte primitoare maicutele, m-a impresionat biserica impunatoare care se ridica. E in lucru dar e un lucru bine facut din dragoste.Va admir pasiunea pentru gatit, va sarut si am sa va urmaresc mai departe retetele publicate. Adela

    RăspundeţiȘtergere
  19. Am pus eu alune de padure din curte de la mama si nuci si s a schimbat gustul , nu a mai fost unul traditional , nu va recomand sa folositi la cozonac altceva decat nuci. Mihaela

    RăspundeţiȘtergere
  20. te-am adaugat la favorite

    RăspundeţiȘtergere
  21. am luat reteta ta si abia astept sa o fac duminica, sper sa-mi iasa ca e prima oara cand coc cozonaci; multumim pentru reteta, a fost singura care mi-a furat privirea dintre toate

    RăspundeţiȘtergere
  22. Cozonaci extraordinari. FELICITARI.
    Va rog frumos, puteti sa imi spuneti cum se numeste drojdia pe care ati folosit-o.
    Va multumesc frumos.

    RăspundeţiȘtergere
  23. Buna dimineata,
    pueti sa explicati cum e cu umplutura? cand puneti in cozonac umplutura de nuci si cacao o amestecati cu albus? daca da, cate folositi? multmesc

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 'neata!
      am specificat asta in reteta :)
      daca o recititi , aflati :)

      spor la cozonacit :) !

      Ștergere
  24. Super reteta.
    Am o intrebare: in forme de silicon (cu forme de Craciun) ce fel de aluat se foloseste??? Fiind experta sunt sigura ca ati folosit si astfel de forme.
    Multumesc anticipat pentreu sfat.
    Sarbatori fericite!
    Doina

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. orice fel de aluat : de cozonac; muffins, briose, chec ....

      sarbatori binecuvantate !

      Ștergere
  25. Buna ziua!
    Dupa cat timp incepe 'sa fiarba' drojdia? Si..e musai unt 80% grasime?
    Am tavi de cozonac termorezistente...mai e nevoie de tapetat sau sa folosesc hartie de copt?
    Multumesc anticipat. Maine am de gand sa-l incerc..sper sa fie la fel de bun ca al dvs.
    Rodica L.

    RăspundeţiȘtergere
  26. P.s. Acum am vaz..oul pt uns nu-i trecut la ingrediente, nu? Multumesc mult anticipat pt raspunsuri.

    Sarbatori fericite!

    Rodica L.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oul pt uns nu e trecut , dar se subantelege ...
      untul e ok, chiar si cu mai putina grasime
      tava antiaderenta o poti unge cu ulei sau unt

      sarbatori fericite

      Ștergere
  27. COZONACUl a iesit super,multumesc pt reteta ..Sarbatori Fericite

    RăspundeţiȘtergere
  28. BUNA ADRIANA,MAINE AM SA FAC SI EU RETETA TA DE COZONAC PT.ARATA FOARTE BINE,SPER SA-MI IASA.SARBATORI FERICITE ADELA.

    RăspundeţiȘtergere
  29. Maine o sa incerc reteta ta de cozonac!..O sa las un comment dupa,desi nu ma indoiesc ca va fi bun..multumesc anticipat!Craciun Fericit!!

    RăspundeţiȘtergere
  30. ma bucur sa vad ca va place cozonacul meu !
    sarbatori binecuvantate va doresc, tuturor :) !

    RăspundeţiȘtergere
  31. Buna seara,
    Vreau sa fac si eu cozonacul tau,dar la umplutura in loc se nuca pot sa pun stafide?

    CRACIN FERICIT! ANA

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur! poti sa-l umpli cu ce iti doresti ;)

      CRACIUN FERICIT ! ;)

      Ștergere
  32. Bravo Adriana!! Acum am scos cozonacii din cuptor e cam târziu asa ca nu m- am putut abtine sa te felicit si sa- ți multumesc pentru aceasta reteta" magica"!!! E adevărat fetelor fără " framantarea" aia ata de obositoare n ai cum sa descrii reteta decât magicaaaaa!!! Sunt atât de pufosi si arată super!! O sa fac impresii mari la masa de Craciun!!! (Mihaela Badiu)

    RăspundeţiȘtergere
  33. multumesc ! ma bucur ca ti-au iesit!
    sarbatori binecuvantate ! :)

    RăspundeţiȘtergere
  34. Multumesc foarte mult pentru reteta e minunata e pentru prima data care fac cozonaci si mi-au iesit super mama e plecata din tara si nare cine sa faca dar pot sa ma laud acuma ca mi-ai iesit mai buni ca a lu mami multumesc enorm sarbatori fericite si multa sanatate

    RăspundeţiȘtergere
  35. multumesc foarte mult pentru reteta mi-au iesit super buni e prima data cand fac mama nu este in tara si asa ca nare cine sa faca si sa cumpar nu prea vreau nu sunt asa gustosi dar reteta ta e superba mi-au iesit super pot sa ma laud la mama ca mi-au iesit mai buni ca ai iei :d sa iti dea dumnezeu sanatate si sarbatori fericite alturi de cei dragi multumesc mult

    RăspundeţiȘtergere
  36. Buna ziua, am facut si eu aceasta reteta si sunt super multumita de ea. Chiar de sarbatori am facut-o de doua ori pentru ca s-au mancat cozonacii inainte de Craciun....Am lasat un mesaj si pe facebook, astept acceptul tau.
    Multumesc pentru tot! O zi buna,

    Victoria Tache

    RăspundeţiȘtergere
  37. probez si eu,nus deloc experta ,vad ce iese...

    RăspundeţiȘtergere
  38. Din pacate cantitatea de lapte este prea putina sfatul meu incercati dela inceput 300ml lapte

    RăspundeţiȘtergere
  39. De mult timp tanjesc dupa cozonacii facuti de mama si tot ce am incercat,de la diverse laboratoare,nu se compara.Anul acesta m-am hotarat sa incerc sa-i fac eu,dar incerc inainte de Paste,sa nu am surprize.Dintre toate retetele,asta mi-a atras atentia.Acum cozonacii mei cresc in lighean.Voi reveni sa va spun ce a iesit.
    Cornelia

    RăspundeţiȘtergere
  40. E prima data cand incerc si acum cozonacul creste in lighean.Voi reveni sa va spun ce a iesit.

    RăspundeţiȘtergere
  41. acum am descoperit si eu reteta ta...ii am deja la crescut ...sunt foarte curiosa sa vad daca imi ies ca in fotografie si cum ti/ai iesit tie...gustul la coca este suuuper bun....o sa las un comentariu apoi...pup

    RăspundeţiȘtergere
  42. Fara cuvinte...reteta de exceptie...cozonacii au iesit extraordinar.Ai mei nu putea crede ca sunt facuti de mine.Sunt foarte pretentiosi la cozonac,asa i-a invatat mama,iar eu nu facusem niciodata.
    Toate bune,Cornelia

    RăspundeţiȘtergere
  43. scuze,din graba nu am urmarit scrisul "nu puteau"

    RăspundeţiȘtergere
  44. au iesit niste cozonaci super buni...este a doua oara cand ii fac ...multumesc pt reteta ...nu credeam sa reusesc sa ii fac...era pt prima oara cand faceam cozonaci...te pup...am sa incerc si alte retete

    RăspundeţiȘtergere
  45. Iti multumesc frumos pentru reteta.Nu-mi vine sa cred,este pentru prima oara cand fac cozonaci si mi-au iesit exact ca in pozele tale.Intr-adevar am respectat intocmai pasii retetei.

    RăspundeţiȘtergere
  46. Am citit reteta dumneavoastra si pare interesanta dar apropo cat vine 42g drojdie si inca o intrebare se poate pune si rahat?nu am facut niciodata cozonac si nu as vrea sa gresesc.astept sa-mi raspundeti.sanatate si multi pupici. (VIOLETA)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Violeta :)
      42g cantareste un cub de drojdie proaspata...in general.
      eu am folosit cateodata si drojdie uscata (un pliculet DR Oetker ) si rezultatul a fost acelasi :).
      poti umple cozonacul cu ce doresti :). cum de altfel poti face diverse alte cocaturi din aluatul de cozonac :)
      multa bafta ! :)

      Ștergere
  47. Aseara m-am culcat cu gandul la cozonac si cand m-am trezit tot cu gandul la el vreau sa zic ca deja m-am apucat sa fac cozonacul.pt inceput doar 2 fac astia sunt prototip ce sa zic mia crescut in lighean am respectat toti pasii si sant multumita ca sa zic acum ii am in tava si astept sa creasca si dupa aceia la cuptor revin dupa ce termin dar sper sa iasa.

    RăspundeţiȘtergere
  48. mi-a iesit extraordinar cozonacul nu am cuvinte ma bucur ca un copil multumesc mult pt reteta.copiilor mei nu le venea sa creada ca a fost facut de mn dar cand o vedea sotul o sa ma puna mereu sa-i fac.multumesc inca odata pt reteta iti urez multa sanatate si un paste fericit...multi pupici (Violeta)

    RăspundeţiȘtergere
  49. buna ziua ,pentru reusita mai buna pot pune ingredientele pentru aluat in masina de facut paine ?...oare gresesc...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am incercat, dar merita osteneala ;)
      cred ca ar iesi :). te astept sa-mi spui cum a decurs totul :)

      Ștergere
  50. e o retet a super faina am incercat-o,si au iesit niste cozonaci superbi,multumim de reteta

    RăspundeţiȘtergere
  51. Buna as vrea sa fac si eu cozonacul asta maine, spune mi te rogdaca cei 200 ml lapte nu ar fi suficient pt cantitatea de faina, sa cpletez tot cu lapte sau neaparat cu apa calduta?

    "Sunt deosebit de pufosi si buuuni...si toate astea fara nici o urma de framantare (decat cea de care v-am povestit la inceput )" la care framantare te referi(aia de la inceput) ca am tot recit si n am gasit contextul...adica ai subliniat clar ca nu se framnata deloc doar se amesteca ingredientele. ma poti ajuta te rog??? merci frumos. anda

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poti completa si cu lapte, insa doar daca e necesar, daca observi ca aluatul e prea vartos/ tare .
      sa nu uiti ca vine in completare uleiul si untul topit, care in cazul asta se comporta ca "un lichid".
      eu am scris de apa, pentru ca , uneori l-am framantat DOAR cu apa :).

      "framantare" de la inceput = incorporarea tuturor ingredientelor dupa modelul clasic, cel al framantarii.:)
      doar atat:).de procedeu era vorba :)

      Ștergere
  52. Deci e buuuunnn!
    Am adaugat insa inca 300ml lapte k aluatul era prea tare,dar nah,depinde de faina( ma bucur k ai pus poze k sa ne facem idee de cum tre sa fie aluatul) si la zahar trebuia sa mai fi pus,dar nu-i grav ca eu oricum prefer mai putin dulce.E a 3a reteta de cozonac p care o fac,si cred ca o sa ramana cea de baza pt ca e cea mai simpla si buna:)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ma bucur ca ti-a iesit si-ti place !
      SARBATORI BINECUVANTATE ! :)

      Ștergere
  53. Deci e buuuunnn!
    Am adaugat insa inca 300ml lapte k aluatul era prea tare,dar nah,depinde de faina( ma bucur k ai pus poze k sa ne facem idee de cum tre sa fie aluatul) si la zahar trebuia sa mai fi pus,dar nu-i grav ca eu oricum prefer mai putin dulce.E a 3a reteta de cozonac p care o fac,si cred ca o sa ramana cea de baza pt ca e cea mai simpla si buna:)

    RăspundeţiȘtergere
  54. Sunt cei mai buni, pufosi si SIMPLI cozonaci. Am facut ieri . Doar 2, de proba. Maine sunt programati vreo 6-8. Multumim pentru reteta. :)

    RăspundeţiȘtergere
  55. AM FACUT SI EU SI A IESIT FT BUN LA GUST...DAR ACUMA IMI DAU SEAMA CA SA CAM INTARIT DEJA...EU NU AM PUS APA DELOC PT CA AM SI UITAT DAR NICI NU AM STIUT CAT....DATA VIITOARE PUN MAI MULT LAPTE...ORICUM SUNT INCANTATA...MULTUMIM DE RETETA

    RăspundeţiȘtergere
  56. nu e pentru prima data cand fac cozonac dar reteta aceasta e cu adevarat extraordinara.cozonacii au iesit foarte buni niciodata nu mi-au iesit asa..multumesc de reteta.Sarbatori fericite

    RăspundeţiȘtergere
  57. sa fiti sanatosi !
    SARBATORI BINECUVANTATE !

    RăspundeţiȘtergere
  58. am facut aluatul ak l,am lasat la crescut cu toate ca nu prea imi ies cozonacii dar mi,a plakut reteta ta si sper sa rezulte exact cu ce ai postat tu,si totusi a fost cam putin lapte pentru 1 kg de faina cred ca am mai pus vreo 300 gr de apa.Sper sa imi iasa daca nu il arunc pe geam:)))

    RăspundeţiȘtergere
  59. buna adriana
    uite acum tocmai am facut aluatul .habar n-am daca e prea vartos sau nu.tu in general mai adaugi apa sau iti iese doar cu cantitatile mai sus mentionate?si sa inteleg ca ies 4 cozonaci?mamei mele ii ies 2 /1kg faina si vreau sa stiu daca sa impart aluatul in 2,3 sau 4.bine,putin probabil sa citesti comentariul meu acum.probabil faci si tu cozonaci si mancare.oricum,multumesc pt reteta!e prima oara cand fac cozonaci.Paste fericit!Oana

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DOAR DOI , ca se impletesc suciturile :)
      sper ca ti-au iesit :)

      Ștergere
  60. sunt la cuptor abia astept sa vad cum au iesit dar ce vroiam sa te intreb,cand am pus compozitia de albus batut cu nuci in momentul in care l,am sucit se rupea asa din el,apoi in forme la fel sa rupt din el, e normal?

    RăspundeţiȘtergere
  61. Dragele mele,
    Cu doua luni in urma am gasit aceasta reteta minune de cozonac,pe care am zis sa o pun in aplicare chiar de Pate(mare greseala) stiti vorba aceea : afara vopsit gardul,inauntru leopardul,aceasta zicala s-a potrivit cozonacului meu. Aluatul nu semana cu cel din poza,nici nu a crescut,l-am mai amestecat inca o data cu lapte si drojdie,intr-un final a crescut.in tava a crescut din nou,cand l-am scos arata acceptabil,dar inauntru era o amestecatura si gustul nu a fost excelent,totusi mirosea a cozonac.In concluzie reteta am aruncat-o,iar data viitoare voi cumpara cozonacul.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e posibil ca nu reteta sa fie de vina :), de fapt, acum dupa ce l-am facut de "N" ori dupa aceasta reteta , sunt sigura ca NU RETETA e problema;)

      mai incearca ;)

      Ștergere
    2. din pacate nici eu nu sunt multumita deloc de acesta postare. nu sunt un novice in bucatarie; am zis totusi sa fiu deschisa catre nou si sa experimentez reteta de cozonac fara framantare, dar sincer regret atat munca depusa, cat si risipa de ingrediente! cel mai rau a fost ca dupa toata tevatura, copii au ramas dezamagiti, pana a doua zi cand am facut alti cozonaci dupa reteta proprie.

      Ștergere
    3. draga "anonim" ,
      ce sa-ti zic ?! ...curat ghinion !:)
      vezi ce patesti daca bantui pe net " la furat " de retete:)). ?
      daca-ti ieseau cozonacii, sigur te laudai si matale, la fel ca altii , ca reteta iti apartine din mosi stramosi ;).

      si apropo, copiii se scrie cu 3 de i ;)

      Ștergere
  62. Iti multumesc pentru reteta.
    E prima data cand fac cozonaci. Deocamdata sunt la dospit in tava si pana acum arata foarte bine.

    Paste fericit!

    RăspundeţiȘtergere
  63. Si eu am mai pus lapte, tot cam 300 ml.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) cu drag !
      eu astazi i-am framantat doar cu apa :), sunt super pufosi :).
      cantitatea de lichid scade sau creste in functie de faina.

      Ștergere
  64. am facut si eu cozonacii dupa reteta dv..arata f bine si sunt sigura ca sunt si f gustosi..multumesc pentru reteta :)...este prima data cand fac cozonaci si am avut emotii
    Ana

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ai avut curaj sa-i incerci :)
      sper sa-ti placa :)

      Ștergere
  65. draga mea intr.-un final nu a trebuit sa arunc cozonacii pe geam :)casi au iesit exact ca in poza si nu mai zic de gustosi,pana ak imi era frica de cozonaci ca intotdeauna nu imi ieseau dar datorita tie si retetei tale am reusit.
    Multumesc si PASTE FERICIT va urez de undeva de departe.

    RăspundeţiȘtergere
  66. ar merge acest aluat sa ii fac umplutura dulce cu branza de vaci?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur...eu fac pasca cu branza dulce din el si am facut si sucitura ( banateana - un fel de cozonac mai mic )

      Ștergere
  67. o sa incerc maine sa vad daca iese..am intrebat deoarece nu stiam daca aluatul se preteaza si la o compozitie mai umeda. La noi in ardeal se fac cozonaci cu multa branza dulce si doresc sa incerc aluatul acesta

    RăspundeţiȘtergere
  68. acum sunt in tavi la dospit cozonacii mei. nu stiu de ce a iesit tare aluatul doar cu cantitatea de lapte scrisa. am mai adaugat aproape 400 ml lapte...
    alta gresala pe care am facut-o ar fi ca am pus untul topit cam cald si cred ca mi-a cam omorat drojdia pt ca nu a mai crescut ca un aluat de cozonac...oricum acum nu mai am ce face. sper sa se umfle macar un pic si sa iese buni. .

    RăspundeţiȘtergere
  69. foarte bine au iesit. au crescut calumea, doar ca am adaugat inca 500 ml de lichid la amestecat.
    superbun!

    RăspundeţiȘtergere
  70. Astazi l-am facut si eu, si inca nu imi vine sa cred cat de bun este! foarte pufos!

    RăspundeţiȘtergere
  71. super bun mi-a iesit cozonacul,mai putin faptul ca s-a crapat putin.acelasi lucru l-am patit mereu.si apa am adaugat foarte putin.ati putea sa-mi spuneti motivul craparii?

    RăspundeţiȘtergere
  72. tare faina reteta asta,dar si mai bine ar fi daca mi-ar iesi, fara framantare!! super

    RăspundeţiȘtergere
  73. Reteta mi s-a parut a fi cea mai buna, asa ca m-am apucat de treaba....am urmat rateta, numai ca aluatul a iesit foarte tare.....nu am stiut cata apa pot adauga si nu am pus decat 150 ml, dar tot tare a ramas.acum astept sa treaca 1 ora sa vad ce se intampla....daca creste sau nu.....ma rog sa creasca :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aluatul in final e ca cel clasic.cantitatea de apa creste sau scade, depinde de faina si gradul de absorbtie ...tocmai de aceea n-am dat o cantitate exacta :)
      daca aluatul e prea tare, mai pui putina apa, daca e prea pastos , mai adaugi un pic de faina :)

      Ștergere
  74. Cum ar trebui sa arate aluatul dupa amestecarea ingredientelor?! Ca o pasta sau ca cel clasic?

    RăspundeţiȘtergere
  75. e perfecta reteta si toata lumea vrea cozonac facut de mine..daca respecti reteta,cozonacul iese foarte bun si frumos pe deasupra:-)

    RăspundeţiȘtergere
  76. Cred ca sunt prima careia nu i-au iesit cozonacii...nu sunt nici pufosi, nici dulci si nu arata ca in pozele Dv. unde abia se vede nuca pe cand ai mei sunt super aglomerati cu nuca, de aceea sunt si grei. Oare nu este prea mare cantitatea de nuca - 400g?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred ca nuca e problema ...
      :)

      Ștergere
    2. daca tot garantati aceasta reteta, de ce ramaneti la raspunsuri evazive la comentariile negative?! de exemplu" nu cred ca nuca e problema" .... asteptam sa citim care este problema (pt ca sunteti experta la acest tip de cozonac pe care afirmati ca l-ati facut de N ori) .

      Ștergere
    3. anomim...te repeti;)
      dar, ai reusit sa ma amuzi :)

      in rest, nu meriti alte explicatii :)

      Ștergere
  77. Eu am facut aceasta reteta si au iesit niste cozonaci de nota 10 super .Merita sa incercati ,dar respectati reteta.Adriana eu iti multumesc sincer ,sunt foarte multumita .....

    RăspundeţiȘtergere
  78. am facut si eu astazi cozonacii si mi-au iesit perfect, eu sunt incepatoare si pentru mine e chiar o victorie :) e o reteta nemaipomenita, mama face de ani de zile niste cozonaci minunati dar cu mult munca, framantare, multa atentie... aceasta reteta e usoara, la indemana oricui... daca se respecta reteta nu are cum sa nu iasa niste cozonaci fabulosi.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. felicitari!
      ma bucur sincer pentru reusita ta :)

      Ștergere
  79. este super reteta si am facut de 2 ori intr-o saptamana sunt ffff buni

    RăspundeţiȘtergere
  80. arata foarte bine cozonacii...o sa incerc si eu sai fac acum de sarbatori...am mai facut cozonaci dar dupa alte retete si mi-au iesit...sper sa iasa si astia...succese tuturor si Sarbatori fericite...

    RăspundeţiȘtergere
  81. M-am tot gandit zilele astea la ei (cozonaci :) ) Asa ca desii era tarziu m-am apucat de iei ....imediat ai scot din cuptor dar sunt convinsa ca sunt deosebit de buni ca la aspoect ,,mama mia,,ai pap cu ochii .Multumim de :*

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am vazut pe FB pozele, sunt superbi !
      asa cum am mai spus, reteta e simpla si e imposibil sa nu iasa....poate doar daca te indoiesti prea mult de reusita. :)
      sau daca esti carcotas de meserie, ca prietena/ prietenul care cauta mereu nod in papura :))

      Ștergere
  82. buna Adriana vreau sa-ti zic ca cozonaci sunt preferati mei am incercat atatea retete de mam descurajat pana ce o prietena mia recomandat reteta ta mise pare foarte interesante chiar daca am zis ca nu mai incer asta o so fac pe Craciun sper sami iasa cu siguranta reteta e foarte bune e probata de prietena mea si e foarte multumita asa ca stiu ca o sa fie vina mea daca nu iasa ceva bine ,va multumesc anticipat Cosmina

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cosmina, porneste cu increderea ca o sa iasa si...o sa iasa :)
      Bafta multa ! :)

      Ștergere
  83. Multumesc, Adriana, pentru reteta. Am facut ieri o proba pentru a stii daca voi face reteta la Craciun. Au iesit foarte frumosi si pufosi. Am pus intr-adevar de la inceput 400 ml lapte caldut, in rest am facut reteta exact cum ai descris. Si eu am exagerat cu umplutura, am pus cacao, nuca, stafide si rahat si au iesit dementiali.
    Multumesc inca o data.

    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
    Stefy...http://www.bucataras.ro/Steffy/

    RăspundeţiȘtergere
  84. cu drag ! :)
    Sarbatori fericite Stefy !

    RăspundeţiȘtergere
  85. Sint foarte incintata sa vad ca inca mai exista dorinta fetelor tinere de a pregati traditionalul cozonac de casa fara ameliatori ca si in comert,si as putea sa te felicit pentru reusita cozonacilor si pentru faptul ca ai dat reteta celor ce vor dori sa pregateasca ceva special.Felicitari si sarbatori fericite.Te saruta Beatrice din Timisoara

    RăspundeţiȘtergere
  86. Sint foarte incintata sa vad ca inca mai exista dorinta fetelor tinere de a pregati traditionalul cozonac de casa fara ameliatori ca si in comert,si as putea sa te felicit pentru reusita cozonacilor si pentru faptul ca ai dat reteta celor ce vor dori sa pregateasca ceva special.Felicitari si sarbatori fericite.Te saruta Beatrice din Timisoara

    RăspundeţiȘtergere
  87. Sint foarte incantata,ca inca mai exista,fete tinere care sint interesate in a pregati cozonaci de casa.Tot asa am fost si eu incantata in a invata sa prepar cozonaci,dorindu-va sa pregatiti cu acceasi dragoste pana la adanci batranete,TRADITIONALUL COZONAC ROMANESC...FELICITARI cozonacul este foarte reusit si iti doresc Sarbatori Fericite...Cu drag Beatrice din Timisoara

    RăspundeţiȘtergere
  88. oau..o super reteta de craciun...imi doresc cu ardoare sa incerc aceasta minunata reteta si sper sa si iasa...arata minunat!! nico din buzau

    RăspundeţiȘtergere
  89. dragele mele pana acum un an imi era teama sa fac cozonac,de multe ori nu prea imi ieseau si va da-ti seama ce dezamagita eram,ajunsesem de sarbatori sa cumpar cozonaci facuti,pana acum 1 an cand am gasim aceasta minunata reteta si o fac cu placere ori de cate ori am pofta de cozonac si va garantez ca va iese 100%.Multumi pentru reteta Adriana Sarbatori Fericite la toata lumea.

    RăspundeţiȘtergere
  90. Tocmai am testat reteta, recunosc am fost un pic reticenta...dar am zis sa incerc. Cozonacii au iesit exact ca in poza si foarte gustosi. Multumesc de reteta! Sarbatori fericite!
    Alexandra

    RăspundeţiȘtergere
  91. A facut sotia mea reteta au iesit precum cei din imagini Multumim Craciun fericit

    RăspundeţiȘtergere
  92. Buna Adriana eu sunt barbat dar a-m indraznit sa incerc minunata ta reteta !si bag seama ca pina acum este ok coca ff gustoasa nuca la fel de gustoasa super sunt in tava la dospit astept cu nerabdare sa ii bag la cuptor multumesc anticipat arata super in tava ! sper sa fie dupa asteptari la final un an nou fericit si multa sanatate !

    RăspundeţiȘtergere
  93. A iesit super cozonacul foarte gustos a fost devorat de familie in 2 zile
    o singura chestie
    nu a iesit foarte pufos poate am gresit eu undeva???

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. posibil din cauza laptelui...
      am patit si eu sa iasa mai indesat cand am folosit lapte de la magazin. cel de vaca autentica e mai ok :)
      in ultima vreme l-am facut numai cu apa :)

      Ștergere
  94. buna
    am incercat si eu reteta, la gust mi-a iesit extraordinar...insa deloc pufos si foarte indesat....am facut 3, dar tot s-au mancat si asa....unde am gresit?
    cu cateva zile inainte am facut cu aceleasi ingrediente insa l-am framantat si mi-a iesit

    RăspundeţiȘtergere
  95. posibil din cauza laptelui, posibil din cauza fainii... poate nu ai adaugat suficienta apa la framantat...poate n-au avut ingredientele aceeasi temperatura.... poate, poate.
    se mai intampla :)
    atata timp cat iese mancabil, e ok, chiar daca e mai indesat .

    eu am facut in decembrie un experiment cu aluatul lasat inadins mai vartos.
    http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/12/briose-de-cozonac-cu-mac-si-cirese.html

    apoi am facut cozonacul pentru Craciun din aceleasi ingrediente insa nu am folosit deloc lapte, DOAR apa si uite cat au iesit :
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=389029824576613&set=pb.347960998683496.-2207520000.1390155634.&type=3&theater

    si felia
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=389174117895517&set=pb.347960998683496.-2207520000.1390155634.&type=3&theater

    RăspundeţiȘtergere
  96. buna, am ifacut ieri. au iesit buni ,insa nu sufficient de dulci.cred ca mai trebuie zahar in umplutura. multumesc

    RăspundeţiȘtergere
  97. Am facut pentru prima data cozonaci azi, dupa aceasta reteta. Mi-au iesit frumosi, crescuti, colorati frumos si foarte buni. Ar merge, intr-adevar, ceva mai mult zahar in coca, dar cred ca e o chestie de gust. Multumesc, Adriana! Paula

    RăspundeţiȘtergere
  98. Am facut in seara asta reteta si o voi pune la caietul meu de retete! A iesit super buni si vatuiti(ca vata,pufosi). Eu am cernut faina(de la moara de la tara) si umplutura de 5albusuri cu cacao si nuca am facut-o cu mixerul apoi am adaugat stafide si rahat ca era cam apoasa :) dupa ce i- am facut si i-am pus in tava nu i-am mai lasat la crescut si i-am pus la cuptor. Sunt mai buni decat altii la care framantam o jumate de ora apoi stateau si iar framantam 1/2ora. Multumesc pt reteta! Poate conteaza sa cerni faina ca sa iasa mai pufosi ..pt cei ce spun ca le-a iesit mai indesati....

    RăspundeţiȘtergere
  99. As dori sa folosesc acest aluat si pentru pasca, sunt sigura ca si pentru pasca e foarte bun, am facut cozonacii si mi-au iesit foarte bine, astept raspuns daca pot sa folosesc aluatul si la pasca. Multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur ca da. si eu fac pasca cu aluatul asta :) e foarte buna :)

      Ștergere
  100. Buna ziua. Azi am incercat reteta dvs. Au iesit niste minunatii de cozonaci. Pufosi, gustosi, crescuti. E prima oara cand fac cozonac. Cand eram in tara ii facea mama. Acum sunt in Germania si ......a trebuit sa ma bag la grija mai ales ca nu prea ai de unde cumpara cozonac romanesc pe aici. Asa ca va multumeac din suflet pt aceasta reteta minunata. Cei care au incercat-o stiu probabil despre ce vorbesc.Va doresc numai bine. Cu stima ai respect, Ramona.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu drag ! e o bucurie sa aud ca totul a decurs bine si cozonacii au iesit ;)

      Ștergere

daca doriti sa comentati :