mal
Ciorbele de primavara , pline de verdeturi sunt preferatele mele.
Le gatesc in diverse combinatii si nu ma satur niciodata de ele. Mereu am impresia ca primavara dureaza prea putin si odata plecata imi fura placerea de a ma infrupta din minunile daruite de pamant in aceasta perioada.
De aceea profit la maxim de ele.
Vedeta acestei ciorbe este tot leurda, insa de data aceasta in combinatie cu salata iceberg si frunze de ceapa verde.
Iata cat de simplu se prepara :
Toate verdeturile ( nu va zgarciti....puneti macar 500 g de frunze la o oala de 2 L)se taie fideluta si se calesc in 2-3 linguri de ulei pana se inmoaie putin.
Peste verdeturi se toarna apa clocotita. Se sareaza si se lasa sa fiarba cca 10 minute (sau pana se patrund frunzele ).
La final , dupa ce se stinge focul se adauga iaurtul ...cca 300 ml sau dupa gust . (puteti inlocui cu smantana )
Ciorbita se serveste garnisita cu perlute de paine prajita (sau crutoane) si cu ou fiert. ( eu am facut-o dupa Pasti, asa ca am folosit ouale ramase )
Incercati !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :