marți, 3 mai 2011

DESERT CU BRANZA , IAURT SI MURE IN SIROP PROPRIU

mal
 Un desert racoros  incropit "ad-hoc"  din  crema de branza ramasa de la un tort .
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2011/04/tort-de-branza-cu-biscuiti-si-fructe.html

Iata cum se prepara  :
pentru "crema" de branza:
am pus la hidratat o lingura cu varf de gelatina cu 50 ml apa.
Am batut 250 ml frisca lichida (de smantana ) si  350 ml iaurt cu 5 linguri de zahar+ 2 plicuri zahar vanilat  pana am obtinut un amestec pufos , apoi am adaugat 500g branza dulce de vaci (de buna calitate !!! ) si am mixat-o impreuna cu frisca si iaurtul.( aici trebuie sa gustati, daca vreti mai dulce, mai puneti zahar )....
Am topit gelatina si am incorcopat-o in amestecul de branza....am pus crema in castonele si am dat-o la frigider pana s-a intarit , timp in care m-am ocupat de mure.
(pentru o cantitate mai mica, injumatatiti ingredientele !!!!!!)

Murele, eu am folosit din cele congelate, se pun intr-un castron impreuna cu 4-5 linguri de zahar.
Se lasa la temperatura camerei (mai amestecati din cand in cand in ele )  pana se dezgheata fructele si se topeste zaharul ...
O sa vedeti ca se formeaza un sirop ...cu acesta, dar si cu murele ornati si serviti crema de branza pe care o puteti pune in ce forma doriti voi.
Puteti inlocui murele cu orice alte fructe "generatoare" de sirop :).

 Incercati ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :