Imi place aluatul sfaramicios al cosuletelor si forma lor de aceea am hotarat sa le transform in aperitiv. Asadar...din ingredientele urmatoare:
1 cana de untura (250ml) , 4 linguri de smantana fermentata, 2 oua , o lingurita bicarbonat pe care am stins-o cu otet de nuci , jumatate de lingurita de sare si 600-700g faina am facut un aluat
pe care l-am lasat sa se odihneasca peste o ora.
...si l-am dat la copt in cuptorul incins la 180* cca 25-30 min (pe verificate)
Din branza feta-250 g, cas de oaie proaspat -250g ...si ceapa verde-1 legatura, tocata marunt, am facut o crema pe care am asezat-o in cosulete cu posul...
... rezultand ceea ce se vede in poze:)
Am servit cosuletele aperitiv langa salata verde "umpluta" tot cu crema de branza , ridichi si rosii.
Aceasta reteta a luat fiinta in data de 7 Mai 2010...si sper sa dainuie cat mai mult. Eu o s-o prepar de cate ori am ocazia, deoarece e foarte gustoasa ,"de efect" :)...si ieftina ;) Tags: aperitive , TARTINE
f delicioase ! si aspecuoase !
RăspundețiȘtergereArata delicios,cred ca chiar acum incerc si eu sa fac reteta.
RăspundețiȘtergeremultumesc ! mult spor ! :)
RăspundețiȘtergerearata f bine..am si eu o intrebare: la copt aluatul se lasa pt a rezulta forma de cosulet sau mai trebuie facut ceva?
RăspundețiȘtergeredupa ce se aseaza aluatul in forma de cosulet se da la cuptor asa cum este...
RăspundețiȘtergereImi puteti spune va rog cate bucati de cosulete iesi cu cantitatile date in reteta?
RăspundețiȘtergereChiar merita laudate! Au iesit f. buneee! Pe langa crema propusa, am umplut cu icre facute acasa cu ceapa si masline si cu pasta de ficatei de rata. Multumim pentru idei!
RăspundețiȘtergere