mal
Ingrediente pt 4 portii :
cartofi (noi) 600g
ceapa verde 1 legatura
salata verde 1 capatana...medie
oua 2 buc
branza feta 400g
crema de branza fricheso cu verdeata 200g
rosii 4 buc ...medii
sare
ulei pentru prajit...cca 300 ml
Cartofii se dau pe razatoare, se sareaza si se storc de sucul rezultat.Ceapa verde , spalata bine, se toaca .
Intr-un castron se amesteca cu o lingura cartofii, ceapa, ouale si se potriveste de sare.
In uleiul incins se pune cu lingura amestecul rezultat dandu-i forma dorita.
"Chiftelele" asftel obtinute se prajesc in jur de 3 minute pe fiecare parte (sau pana se rumenesc ), apoi se scot pe un servetel pentru a elimina surplusul de ulei.
Branza feta se zdrobeste cu furculita amestecand pana devine o pasta maleabila.(NU se mai pune sare, in general e destul de sarata)...se poate adauga boia pentru a obtine o culoare rozalie :)....eu am preferat-o alba. :)
Salata verde se spala , se usuca usor pe un prosop de hartie ....se aleg foile intregi si se umplu ( uzand de acelasi procedeu ca in cazul sarmalelor ) cu pasta de branza feta .
Rosiile spalate se taie steluta si "se umplu" cu crema de branza fricheso.(cu posul sau cum doriti :)....eu am facut "galuste" cu lingurita pe care le-am plasat drept umplutura)
Pofta si spor la bucatareala!!! Tags: aperitive , CHIFTELE
Hm, ce bune sunt chiftelele de cartofi! Si mie imi plac.
RăspundețiȘtergereDa, foarte bune !
RăspundețiȘtergere:)