Nu-i asa ca acest fel de mancare va face sa va lingeti degetele numai cand o priviti asezata in farfurie ?! :))
Eu asa patesc de fiecare data cand ma intalnesc cu ea :D.
E minunata si se prepara repede. ;)
Ingrediente pentru 4 persoane :
4 pulpe de pui intregi
2 cepe mari
2 morcovi
telina frunze
3 -4 linguri de faina
200 ml lapte
ulei
sare, vegeta, piper
smantana ( numai pentru cine doreste , merge si fara )
Ceapa tocata se adauga peste carne, se amesteca si se lasa sa se caleasca in jur de 5 minute...
... apoi se pune si morcovul.
Se adauga vegeta dupa gust si piperul si se pune apa cat sa acopere carnea .
La fiert trebuie sa stea pana se patrund bine atat morcovul, dar si carnea.
Intre timp se desface faina cu putina apa si laptele
Carnea fiarta se scoate pe o farfurie( ca sa nu-i stricam forma). Sosul se ingroasa cu faina dizolvata in prealabil , se lasa sa dea cateva clocote, apoi se aseaza cu grija carnea inapoi in cratita si se mai lasa 2-3 minute pe foc.
La final daca doriti, puteti adauga smantana.
Se serveste cu mamaliga . ...si piper negru proaspat macinat.
Pentru mămăligă :
- 150 g de mălai grişat
- 500 ml de apă
- 1 lingură de unt
- 2/3 linguriţă de sare
Puneţi apa de mămăligă la fiert într-o oală împreuna cu sarea şi untul, iar când aceasta începe sa clocoteasca , adăugaţi mălaiul „ploaie” amestecând
. Reduceţi focul la minim şi acoperiţi oala cu capac. Amestecaţi în mămăligă de câteva ori, iar după 15-20 de minute o puteti servi.
Pofta !!! Tags: feluriprincipale , PUI
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :