mal
Imi place ca sosul dulce acrisor sa aiba cat mai mult ananas in compozitie...si... pentru ca, cel al "unchiului" nu-mi satisface pe deplin pofta, am conceput propriul meu sos.
Am tocat mare o ceapa potrivita si am pus-o la calit in cateva linguri de ulei...i-am adaugat de urgenta doi gogosari taiati cuburi si un morcov feliat....pe lung. Am presarat putina sare si am lasat legumele sa se patrunda in sucul propriu.Cand au fost patrunse "al dente" am adaugat o conserva de ananas bucati cu tot cu suc...trei lingurite de miere... si inca putina sare . L-am lasat sa dea cateva clocote , timp in care am dizolvat in putina apa amidonul cu care am legat sosul.Rezultatul a fost impresionant de gustos.
Am servit sosul cu aripioare picante de pui la tigaie preparate tot in stil propriu.:)
Asadar...aripioarele se pudreaza din belsug cu condiment pentru pui "kotanyi" si chili, se lasa o vreme sa patrunda aromele in carne....apoi se pun in tigaie cu putin ulei si se prajesc acoperite .Dureaza 15-20 min.
Cam tot de atata timp e nevoie si pentru prepararea sosului. Evident , se pot pregati in paralel.
E o mancare gustoasa si ...sanatoasa. Incercati !
Pofta ! :) Tags: feluriprincipale , PUI
ff bine arata si cred ca si gustul e la fel de bun !
RăspundețiȘtergeremerci:) ...incearca-l! e simplu de facut :)
RăspundețiȘtergere