MUFFINS ...CU MOT

mal

 Am momente (mai ales cand e destul de frig afara ) cand imi doresc ca toata casa sa miroase a prajituri si cafea. Pot sa va spun ca am dobandit suficienta experienta incat sa stiu deja ce ma ajuta cel mai bine sa-mi satisfac acest moft ...
Evident, o portie de ..."MUFFINS " :D !!! :))
Ma inarmez de urgenta cu cele trebuincioase ...pornesc cuptorul pe care-l fixez pe 180* si ...ma apuc de lucru :).
Mai intai imi pregatesc cana magica (de 200 ml )cu care masor ingredientele (nu cantaresc, doar masor cu cana :)  ).
Apoi ...separ 4 oua, mixez bine albusurile adaugand in ploaie o cana si jumatate de zahar (daca vreti mai dulci puneti doua cani de zahar ) ...cand sunt suficient de bine batute , adaug si galbenusurile si mai mixez cateva minute.
Peste oua adaug o cana de iaurt...o cana de ulei (eu pun jumate de floarea soarelui/ jumate din samburi de struguri ) , iar la final pun 3 cani de faina .
Amestec bine cu o lingura  pana se omogenizeaza . Acum vine randul aromelor : coaja de lamaie sau portocala rasa , vanilie , scortisoara sau ce am chef pe moment. Ca sa creasca pufoase pun si un varf de cutit de bicarbonat in aluat.(sau jumate de pachet de praf de copt )
Las aluatul sa se odihneasca pana pregatesc tava si formele si hartiutele colorate sau albe...apoi cu o lingura asez cu grija aluatul in forme. (nu le umplu)
Pastrez cateva linguri  de aluat pe care le amestec cu cacao . Cu acest aluat fac mot "muffinelor ".

Le dau la cuptor cca 35 minute (dar mai verific dupa 25 sa vad daca nu s-au copt)...si din acel moment toata casa miroase a ...prajituri :))
Pana se coc pun si de cafea.
Le savurez impreuna si foarte fierbinti :) :)) :D
  Incercati ! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :