Stiu ca va uitati cu jind (ca si mine de altfel ) la diferite alimente din raft si v-ati dori sa le puteti pune in cos, insa cand vedeti pretul o lasati...pe data viitoare.
Unul din acele alimente greu accesibile (nu pentru toata lumea, insa eu pentru cei care se uita la pret scriu ;) ), este si aceasta branza marinata.
In magazine gasim in general feta marinata in ulei de masline cu diverse arome...eu am incercat sa marinez telemea de oi in ulei de floarea soarelui, cu aromele alese de mine si bine am facut. :)
Am iesit ieftin si m-am bucurat de rezultat vreme de multe...retete.
Am servit-o ca atare, cu omlete, pe tartine, in senviciuri...cu paste....etc... o sa va arat pe rand "retetele":)
Hai sa va spun cum sa marinati branza mai intai :
aveti nevoie de borcane curate, branza de oi sarata (capra, vaca, chiar si feta )...ulei de floarea soarelui...boabe de piper negru, foi de dafin, ardei iute (optional) ...ierburi italiene (se gasesc in magazine la condimente )...sau ce alta aroma vreti voi :).
Taiati branza cubulete (sau dupa dorinta) o asezati in borcan impreuna cu condimentele (dupa imaginatie) si turnati uleiul peste ...trebuie sa acopere bine branza.
Ii puneti capacul si o lasati in camara ...o luna buna :)Dupa ce trece vremea va puteti bucura de propria branza marinata ...si credeti-ma , o veti ignora pe cea din magazine, chiar daca e la promotie :) :D
Incercati ! Tags: blog , MURATURI
criscris-reteta este minunata! Recomand cu caldura a fi incercata de catre fiecare amator de branzeturi. Eu o prepar de cca 2 ani. Am primit reteta de la o cunostiinta stabilita in Grecia.Am realizat-o cu orice tip de telemea care am avut-o prin casa si tot cu ulei de floarea soarelui.Nici un mofturos nu a refuzar-o pana acum!
RăspundețiȘtergereDin reteta ta am sa iau niste idei privind condimentarea.Multumesc!
:) asa este...si e un mod bun de conservare totodata :)
RăspundețiȘtergereSunt un bucătar "vechi" dar habar n-am avut de telemea murată. Am găsit în frigider o bucată de telemea şi voi incerca.
RăspundețiȘtergereEste cam uscată dar o s-o "recondiţionez".
Sunt curios de rezultat.
La mulţi ani!
http://arta-culinara-romaneasca.blogspot.com