mal
M-am delectat de mult cu minunatia asta de fasole, insa abia azi i-a venit randul sa fie pusa pe blog. Am o mare slabiciune pentru fasolea batuta ....asa simpla , pusa pe o pita buna si cu o tona de usturoi langa. Daca am si un pic de carnat unguresc prin casa , nu zic nu :)).Cand am fost in octombrie la Costeiu de Sus (satucul in care am copilarit eu ) , am primit de la nana Eva (Boaca) o punguta cu fasole de anu' asta, aur curat ce mai...:)
I-am pus gand rau de cum mi-a dat-o si abia m-am rabdat sa ajung acasa cu ea. Am ales-o (desi era curata:D, defect profesional )....am pus-o la inmuiat cateva ceasuri si apoi am fiert-o in cateva ape (se stie ca fasolea are pretentii sa fie schimbata 'la apa' de cateva ori , altfel face figuri :D)"
In ultima apa am lasat-o sa scada bine, i-am adaugat un pic de sare si odata luata de pe foc, am batut-o bine cu telu' sa ma tina minte.
A rezultat o minunatie de crema de fasole , de-ti venea s-o mananci pe paine, nu alta :)).
Asta am si facut:)...am mancat-o pe paine, stropita cu ulei de samburi de struguri amestecat cu crema de gulas , piper proaspat macinat si drept salata, o caciulie mare de usturoi :D.La final am dat-o si pe carnat unguresc, asa de desert :)
Ce vampiri, varcolaci, raceli si alte lighioane?! Va asigur ca tot anu' sunt ferita :)).
Gata, ca ma apuca foamea :)) !
Incercati ! ;) Tags: aperitive , NAUT
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :