mal
Om fi noi (eu cu ai mei ) mancatori de fasole, da' nu ne dam in laturi nici cand vine vorba de "fineturi" :) Am ramas cu acest defect de cand ne-au umblat picioarele prin Franta. In cele 10 zile cat a durat excursia noastra, am devorat cateva kg bune de branzeturi, brie in special.
Cu gandul la taramurile de vis de pe tarmurile Atlanticului , la insule si coaste (nu de porc, miel sau...etc ) ...ci "Cote D'Amour" ..."Cote De Jade" ... " La Rochelle" & etc, etc ...savuram si azi cu aceiasi patima vestita brie . Cu struguri, nuci sau pere de cele mai multe ori.
La indemnul Andreei (fica-mea) am facut acest turn din para rosie si branza brie, stropit din belsug cu miere buna si acompaniat de samburi crocanti de nuci.
Vazuse undeva printr-o revista ceva asemanator si m-a tot batut la cap s-o facem si noi.Ei bine, iat-o! N-o fi de revista, dar e para noastra si e cat se poate de originala ....si bunaaaa.
Am savurat-o toti trei pe nerasuflate :)).
De facut e simplu : tai para frumos felii rotunde, tai si branza felii... pe o farfurie cladesti un turn cu straturi de para si branza , avand grija sa inceapa si sa se termine cu para .Decorezi cu samburi de nuca. Incalzesti 2 linguri de miere si "stropesti" para de jur imprejur .
Rezultatul este unul rafinat si foarte gustos :)
Incercati !
Tags:
aperitive
,
BRANZETURI
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Super para, vreau si eu o portie ca-mi place bri ;-)
RăspundețiȘtergereChiar gatesti cu pasiune! Felicitari! Te invit si pe la mine daca iti face placere. O seara buna!
RăspundețiȘtergereMerci Li :)!
RăspundețiȘtergereAndreea, multumesc de vizita si pentru cuvintele frumoase!
RăspundețiȘtergereNe "vedem" in curand :)!
super reteta intr-adevar!!!
RăspundețiȘtergereun gust aparte