Dupa o mica pauza cu cateva evenimente ...unele deosebit de placute( majoratul Andreei) , altele tinzand catre josnicie [furtul de reteta...furturile de idei (asta e treaba si mai veche , cu "clienti fideli") ], revin la ganduri si fapte mai bune :).
Am promis de muuult timp sa postez reteta sosului de ciuperci care a facut valva la nunta Lupilor (Ile & Cassi ) , asadar iata-ma ...
E foarte simplu : pentru 4 portii de sos avem nevoie de ciuperci champignon-albe ( 500g)....lapte 500 ml...faina 2-3 linguri...o ceapa mare....50g unt...200 ml smantana...sare/piper si pentru cine vrea senzatii tari, usturoi(dupa gust)
Ciupercile se spala sub un jet de apa rece ... repede sa nu absoarba multa apa si se taie lamele...ceapa se toaca ...si impreuna cu untul se pun intr-o cratita la calit.(daca vreti ceapa mai "fripta" (eu evit), puneti mai intai ceapa cu untul, le sfaraiti putin si mai tarziu adaugati si ciupercile )
Puneti putina sare si veti vedea ca in momentul cand se incalzeste cratita untul se topeste si ciupercile incep sa-si lase apa.
Le lasati sa clocoteasca in suc propriu10 -15 minute, apoi adaugati laptele
...il turnati in cratita incet, amestecand mereu si mai mentineti pe foc pret de 3-4 minute pana se fierbe faina si sosul se ingroasa.(daca e prea gros sosul nu va speriati , il subtiati cu smantana...daca e prea moale, mai puneti putina faina dupa aceiasi metoda ) ;)
Acum gustati si mai puneti sare (daca e nevoie)si piperul... si usturoi daca va place :)
Dupa ce opriti focul adaugati smantana si omogenizati bine :)
Acum e timpul sa serviti sosul cu ce va place voua. Eu i-am gasit partenere niste paste scoici (fierte dupa sfatul de pe cutie ;) :) )
mmm e bun , bun ...si merge servit atat la pranz , cat si la cina :)
Incercati ! ;) Tags: feluriprincipale , PASTE-MACAROANE
cred ca sunt foarte bune!O sa le incerc si eu
RăspundețiȘtergereOk, spor :) !
RăspundețiȘtergerePoate te intorci sa-mi spui daca ti-au placut :)...