mal
Bine v-am regasit!
Dupa o scurta pauza, timp in care am fost plecata la munte sa gatesc de Revelion pentru oaspetii de la tabara unde lucrez pe timpul verii, am revenit in Timisoara.
Nu pot sa spun ca mi-a fost dor de oras, nicidecum. Ma simt foarte bine la munte, in Retezat, incat cu greu ma hotarasc sa revin in oras. Insa, datoria ma cheama si trebuie sa spun "prezent "fie ca-mi place fie ca nu.:)
Singurul lucru de care mi-a fost intr-adevar dor a fost blogul si ... evident, mi-a fost dor de starile mele de vorba cu voi .
Am multe retete pregatite de anul trecut pe care n-am mai reusit sa le impartasesc cu voi, insa si planuri si retete noi pentru noul an .
O sa incep postarile pe acest an cu ceva simplu si lejer :) si anume o supa:), numai buna dupa imbuibarea de la sarbatori.
Am crescut cu aceasta supa, pe care mama ne-o prepara ori de cate ori tata aducea de la Lugoj cornuri proaspete.Contrar obiceiului meu (eu servesc supa cu paine prajita), mama ne taia bucatele cornurile proaspete si turna apoi supa calda peste ele.
Nu pot descrie in cuvinte gustul si senzatia de dupa... insa va asigur ca nu te mai saturi mancand :)
Asadar, o sa servim impreuna o supa de chimen...usor de preparat si nemaipomenit de buna. "Spala" tot ce prinde in cale : greata, foame, grasimi depuse ...etc.
Ingredientele sunt : seminte de chimen (pt 2 l de supa, 2 linguri), unt...cca 15 g, smantana acrisoara 150-200 ml, sare, apa si crutoane de paine prajita. (eu am folosit perlute de paine prajita, achizitionate din Ungaria ).Daca nu aveti chef sa faceti crutoane, cumparati o punga de paine prajita rondele sau cubulete, sunt pe la toate magazinele , sunt sigura ca le rontaiti de obicei :).
Iata cum procedam :
semintele de chimen si untul se pun in oala la foc mic
...si se lasa sa se friga pret de 2-3 minute
....apoi se adauga apa rece.(Eu am folosit apa in care am fiert taiteii pentru o budinca . Amidonul din paste a iesit in apa ingrosand-o , astfel ca n-am mai adaugat faina de la final.)
Se lasa semintele sa fiarba 10 minute , apoi se strecoara supa.
Acum e vremea sa dam gust supei, adaugand sarea si smantana . Daca doriti o supa mai grosuta, puteti adauga la smantana si 1-2 lingurite de faina( sau amidon), insa nu uitati sa o diluati cu apa rece mai intai .
Mai lasam supa pe foc pret de cateva clocote, apoi o servim cu crutoane de paine prajita .(sau cornuri proaspete )
Simpla, rapida, eficienta si foarte gustoasa aceasta supa de chimen.
Incercati-o ! ;)
Sa dea Domnul sa ne mearga bine tuturor in acest an ...
An Nou binecuvantat ! :)
Tags:
SUPA
,
supeciorbe
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Al 5-lea vot e de la mine!
RăspundețiȘtergereDaca vrei sa ne votezi si tu la categora D. Feluri principale-Pe masa din bucatarie.
Iti multumim!