Salata de fasole verde e printre preferintele mele in materie de salate cu maioneza .
O prepar de cate ori am ocazia ....si daca nu am ocazia , o caut :))
Ieri am preparat-o pentru a o servi alaturi de cartofii noi pane si minisnitelele din piept de pui :)
Iata cum se prepara:
fasolea verde ( eu am folosit galbena si congelata pe deasupra :)) ) se fierbe in apa usor sarata pana se patrund pastaile "al dente" ....nu mai mult pentru a nu se flecii :D
Se scurge si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara sosul de maioneza si smantana astfel :
un galbenus si un ou intreg se mixeaza cu 200-300 ml ulei pana se leaga maioneza . Se adauga apoi smantana 12% grasime -cca 3 linguri cu varf , sare si cca o lingura de mustar ....
si se mai mixeaza pana se omogenizeaza .
In sos se adauga fasolea fiarta, bine scursa si se amesteca bine.
Pentru un gust mai deosebit adaugati si cativa catei de usturoi taiati rondele (sau frunze de usturoi verde ) si patrunjel verde .
Noi am servit-o langa cartofi pane si minisnitele din piept de pui :).
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2011/05/cartofi-noi-pane.html
Incercati ! :) Tags: aperitive , SALATA , salate
Foarte bine arata!
RăspundețiȘtergeremultumesc draga maria elena ! :)
RăspundețiȘtergereDelicioasa salata asta...si eu o fac foarte des, ne place la nebunie, te pup :*
RăspundețiȘtergereo sa fac si eu fasole ca tare buna tre sa fie multumim draga Adriana pentru toate retetele te pup
RăspundețiȘtergeretare buna trebuie sa fie fasolea multumim Adriana pentru toate retetele te pup
RăspundețiȘtergere