O prajitura de sezon in mii de variante... dar al meu (checul ) e mai cu mot :))))))))))))))))
Pentru ca este unul incropit din resturi....mai precis am folosit albusurile ramase de la o crema de vanilie si visine pe care nu le mai manca nimeni ,carora le-am mai adaugat una -alta.;)
Iata cum l-am facut:celor 5 albuse ramase le-am mai adaugat alte 5, apoi le-am mixat bine-bine cu 12 linguri de zahar, adaugand inspre final si galbenusurile (5 ).
Am mai pus 12 linguri de ulei...un praf de copt...15 linguri de faina...2 linguri extract de vanilie....coaja rasa de lamaie .... pe care le-am amestecat bine cu ouale batute.
Am turnat compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, oprind la final 5-6 linguri (din compozitie ) carora le-am adaugat 2 linguri de cacao, 2 linguri de zahar si 10 linguri de suc proaspat de visine, obtinand astfel o bunaciune de "ciocolata de visine" :D .
Am marmorat compozitia galbena cu cea de ciocolata (procedeul e simplu : torni ciocolata anapoda peste compozitia galbena :D ).
Visinele scurse le-am dat prin pesmet, apoi le-am repartizat (tot anapoda ) peste compozitia din tava.
L-am copt cca 45-50 min la 180* (cuptorul incins in prealabil ) .
L-am servit la micul dejun cu lapte dulce ;)....o bunaciune:D
Eu il prefer cu cafea ;).
Incercati ! ;) Tags: CHEC , deserturi
bun si apetisant de delicios arata, a iesit super bine, o combinatie buna si binevenita dupa o cina copioasa..:D
RăspundețiȘtergerems :)!
Ștergere