Daca nu aveti chef sa va afumati casa cand faceti aceste frigarui , puteti folosi o tigaie de fonta sau teflonata cu capac in locul tigaii gratar.
Eu procedez asa destul de des. Ieri am recidivat si am fript frigaruile dantelate din piept de pui in tigaia de fonta.Pentru frigarui am folosit de data aceasta doar carnita, legumele (usturoi si o legatura de patrunjel verde ) le-am pus alaturi in tigaie.
Mi se pare simplu si elegant acest mod de preparare si servire a pieptului de pui si anume pe tepusa :).
Tot ce am avut de facut a fost sa "franjurez" carnita taind pe lung fileurile , sa o condimentez ( am folosit doar putina vegeta si piper, restul aromelor le-am pus in tigaie ;) )si sa "o infig" pe tepusa.:D
Odata puse in tigaie(cu 2 linguri de ulei ), frigaruile s-au facut singure.....si totul intr-un timp extrem de scurt -cca 10 minute.
Tigaii i-am pus capac, astfel ca , mai intai carnita s-a patruns in suc propriu si doar mai apoi s-a rumenit.
Odata cu frigaruile s-a "copt" si usturoiul( pe care l-am pus necuratat in tigaie) iar aroma lui a intrat puternic in carne, dandu-i un gust deosebit.
Am servit frigaruile si usturoiul copt cu garnitura de cartofi noi natur si salata iceberg preparata si ea cu usturoi de Maco-HU. :) ( care este foarte aromat si mai gustos ca cel chinezesc )
Incercati ! Tags: feluriprincipale , PUI
tare apetisante,ca de altfel tot ce iese din mainile tale :)
RăspundețiȘtergereFurni, multumesc mult !
RăspundețiȘtergereDar....nici cu tine nu mi-a rusine ;)