CROSTATA CU DULCEATA DE ZMEURA

mal

Ce ti-e si cu denumirile astea....:))
CROSTATA /PLACINTA/TARTA...toate se fac din acelasi aluat fraged...depinde insa unde anume in lume.
Fiecare natie si-a numit dulcele  cum l-a lovit inspiratia....astfel francezii si englezii o numesc TARTA ...noi si americanii PLACINTA....iar italienii mai smecheri...CROSTATA.
Pana la urma cea care face legea e coaja de aluat fraged....framantata de catre unii cu unt, de catre altii cu unt topit  in amestec cu  ulei ....iar de catre altii , doar cu ulei.
Mica/ marea  diferenta e umplutura...care poate sa fie extrem de diversificata  .
Oricum ati alege sa o faceti,cu orice ati umple-o ,  tot sfaramicioasa ramane, topindu-se in gura imediat ce ai muscat felia :).
Eu am facut-o pe cea de azi, cu dulceata de zmeura....e umplutura care face diferenta dandu-i denumirea de crostata.
Aluatul e cel de aici :
 http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2011/07/placinta-cu-cirese.html
...la fel si modul de lucru, doar forma in care am copt-o e altfel.
Am ales forma de inima pentru ca suntem in FEBRUARIE - LUNA DRAGOSTEI   si tot ce misca trebuie sa fie pe masura cerintelor indragostitilor vesnic :))
Asadar, daca e dragoste , inima sa fie pana la capat .... :))

Tot ce va ramane de facut, dupa ce intindeti aluatul si decupati inimioarele, este sa intindeti dulceata de zmeura peste aluat ( eu am folosit un borcan de 450g )...sa asamblati crostata si s-o coaceti la 180* cca 45-50 min :).

 Inainte de servire puteti s-o pudrati cu zahar praf vanilat :)
E foarte buna calda :)



 Incercati ! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comentarii :

  1. Arata foarte bine!Nu am dulceata de zmeura,dar pot cumpara.Am dulceata de afine sau mure.Pot sa inlocuiesc zmeura?
    Ma tenteaza sa fac si eu.Imi placeee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce simpatica esti... Eu cind fac e crostata/tarta... deh, jumatatea mea italiana iar eu romanca, iese o crosta-tarta... hi, hi... Imi place, e frumoasa, e gustoasa si inimoasa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela
      si mie mi-e tare drag de ea :)
      unde mai pui ca i-am facut deja proba si e "buonisima :))"

      Ștergere
  3. Ce mult imi place mie tartele astea ! si ce frumos arata cu inimioare ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :