PLACINTA CU CIRESE

mal
 Placintzica asta face parte din categoria yaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmiiiiiiiiiiiii.
Cu aluat fraged si sfaramicios,  cu umplutura de sos de vanilie si visine si multe cirese carnoase, mananci pana te vaiti de burtica :)).
Hai sa va spun cum s-o faceti cat inca mai sunt cirese pe piata ;)
ALUATUL:
400g faina, 200g unt 82% grasime , 2 oua intregi, 5 linguri de zahar si o piscatura de sare.
Se framanta un aluat fraged din ingredientele la temperatuta camerei.... si se imparte in jumatate .
Din prima jumatate se decupeaza floricele sau ce alta forma doriti ...puteti taia chiar fasii de aluat ca la placintele obisnuite, eu am vrut s-o personalizez putin, asa ca am preferat floricelele.
Cu resturile si cealalta jumatate  de aluat faceti "coaja" de placinta ( o/il intindeti cu sucitorul si o/il puneti in tava speciala ) .

SOSUL DE VANILIE & VISINE:
se prepara astfel:
 se pun imtr-o cratita 300g visine (fara samburi ) si 12 linguri de zahar (daca vreti mai dulce, adaugati  mai mult zahar ).
se fierb la foc mic 5 minute sau pana  cand fructele se patrund si isi lasa zeama.
intr-un castronel se dizolva  un plic praf de budinca de vanilie cu 200 ml apa, care se adauga peste visine si se fierb impreuna pana se ingroasa.
se lasa la racit.

ASAMBLARE :
 peste coaja de placinta se adauga sosul rece , apoi se pun si ciresele (cca 200-300 g) fara samburi , pana se acopera toata suprafata placintei.
Se aranjeaza floricelele deasupra si se da la cuptorul incins la 180* pana se coace ....cca 35-40 min .
Inainte de servire se pudreaza cu zahar praf vanilat.
E foarte buna calduta ! :)

 Incercati !
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comentarii :

  1. Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca zeama lasata de visine se arunca sau se amesteca cu praful de budinca.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideal e sa se foloseasca . Sigur ca merge amestecat la budinca

      Ștergere

daca doriti sa comentati :